Zafer Partisi Genel Baskani Özdag, Istanbul'da basin toplantisi düzenledi:Kübra Kara- "(Kars ve Igdir'da) HDP'nin milletvekili çikartmasina yardimci olmak istemiyoruz ve vatansever aday çikartan ittifaki, ittifakin isminden bagimsiz olarak destekleyecegiz"

Zafer Partisi Genel Baskani Özdag, Istanbul'da basin toplantisi düzenledi:Kübra Kara- "(Kars ve Igdir'da) HDP'nin milletvekili çikartmasina yardimci olmak istemiyoruz ve vatansever aday çikartan ittifaki, ittifakin isminden bagimsiz olarak destekleyecegiz"

ISTANBUL (AA) - Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag, Kars ve Igdir'da seçimlere girmeyeceklerini belirterek, "Çünkü burada HDP'nin milletvekili çikartmasina yardimci olmak istemiyoruz ve vatansever aday çikartan ittifaki, ittifakin isminden bagimsiz olarak destekleyecegiz." dedi.

Sisli'deki Zafer Partisi Istanbul Il Baskanligi binasinda düzenlenen basin toplantisinda, 14 Mayis'taki seçimlere 3 ittifakin katildigini animsatan Özdag, bunlari "Cumhur Ittifaki", "AK Millet Ittifaki" ve "Ata Ittifaki" olarak adlandirdi.

Özdag, "Balyoz, Casusluk, Ergenekon kumpasinin ve Içisleri Bakanliginin bütün vali ve kaymakamlarini, bütün il ve ilçe emniyet müdürlerini FETÖ'cülerden atayan ve Içisleri Bakanligini bir FETÖ Bakanligina dönüstüren Idris Naim Sahin de IYI Parti'den Ordu birinci siradan aday. Ergenekon-Balyoz kumpasinin AK Parti'li Adalet Bakani da CHP Ankara birinci bölge adayi. Bundan dolayi çok net bir sekilde ifade edebiliriz ki karsimizda AK Parti var, AK CHP var. AK IYI Parti var." ifadesini kullandi.

IYI Parti'nin Istanbul 2. bölge 2. sira adayi olan Salim Ensarioglu'nun "Ne Mutlu Türküm Diyene" ifadelerini söyleyemedigini öne süren Özdag, borsa spekülatörü oldugu iddia edilen Mehmet Mustafa Gürban'in da Gaziantep'ten birinci siraya konuldugunu aktardi.

Özdag, "Ankara CHP 1. bölge 3. sira adayi Okan Konuralp açik bir PKK sempatizani. Bunu ben söylemiyorum arkadaslar. Bunu CHP Genel Baskanlik Ofisi'nden bana söylediler. Bende yazisi var. CHP Genel Merkezi Genel Baskanlik katindan Okan Konuralp'in bir PKK sempatizani oldugu bilgisi bu sabah bana yazili olarak geldi." diye konustu.

Kars ve Igdir'da seçimlere girmeyeceklerini, HDP'nin kazanmamasi için seçimlerde vatansever adayi destekleyeceklerini kaydeden Özdag, "Çünkü burada HDP'nin milletvekili çikartmasina yardimci olmak istemiyoruz ve vatansever aday çikartan ittifaki, ittifakin isminden bagimsiz olarak destekleyecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Özdag, Zafer Partisinin, listesinde bölücü ve FETÖ'cü olmayan bir ittifakta yer aldigini vurgulayarak, gözlerinden kaçan ve araya sizan bir isim olmasi halinde hemen ihraç edeceklerini bildirdi.

Ata Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Sinan Ogan'in yerel bir televizyon kanali için bir otelde röportaj verecegini, ancak otelin çekime izin vermedigini öne süren Özdag, "Listelerini FETÖ'ye ve PKK sempatizanlarina açan Kemal Kiliçdaroglu'nu ve Meral Aksener'i de elestirecegiz. Kimse uyguladiklari ambargolarla, kusatmalarla, psikolojik operasyonlarla Zafer Partisini, Ata Ittifaki'ni yok saymasin, Türk milliyetçilerini siyasetten tasfiye etmeyi denemesin. Bunu yaptirtmayacagiz." sözlerini sarf etti.