Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan Ümraniye'de halka hitap etti:Lale Bildirici Büyükkarakaya- "Ekonomi kim, siz kim? Kaldi ki simdi de nasil çözeceksin dendigi zaman diyor ki, '300 milyar dolar disaridan borç getirecegim. Ya zaten biz borçtan, faizden kurtulmaya çalisiyoruz. Bir 300 milyar dolar daha getireceksin. Bunun faiziyle geri ödemesiyle bunun yükünü yine millete yükleyeceksin"

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan Ümraniye'de halka hitap etti:Lale Bildirici Büyükkarakaya- "Ekonomi kim, siz kim? Kaldi ki simdi de nasil çözeceksin dendigi zaman diyor ki, '300 milyar dolar disaridan borç getirecegim. Ya zaten biz borçtan, faizden kurtulmaya çalisiyoruz. Bir 300 milyar dolar daha getireceksin. Bunun faiziyle geri ödemesiyle bunun yükünü yine millete yükleyeceksin"

ISTANBUL (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Millet Ittifaki'ni elestirerek, "Ekonomi kim, siz kim? Kaldi ki simdi de nasil çözeceksin dendigi zaman diyor ki, '300 milyar dolar disaridan borç getirecegim. Ya zaten biz borçtan, faizden kurtulmaya çalisiyoruz. Bir 300 milyar dolar daha getireceksin. Bunun faiziyle geri ödemesiyle bunun yükünü yine millete yükleyeceksin." dedi.

Ümraniye Alemdag Caddesi'nde partililerle beraber yürüyen Erbakan, vatandaslari selamladi, partisinin standini ziyaret etti. Burada halka hitap eden Erbakan, milletin 14 Mayis'ta Cumhur Ittifaki'na en büyük destegi vererek ferasetini bir kez daha gösterecegini söyledi.

Milletin inanç özgürlügü alanindaki kazanimlarin kaybedilmesini istemedigini dile getiren Erbakan, söyle devam etti:

"Bugün 7'li masaya baktiginiz zaman, 'Efendim imam hatiplerin fazlasini kapatalim. Ayasofya'yi yeniden müze yapalim. Bes yasinda çocuga Kur'an mi ögretilir? Bu Taliban zihniyetidir.' Bunlari söyleyen, basörtüsüne anayasal bir güvence getirilecegi zaman mecliste, 'Hayir bu laiklige aykiridir. Biz buna onay vermeyiz.' diyen, 28 Subat zihniyetinin izlerini tasiyan 7'li masanin, inanç özgürlügü alanindaki kazanimlarimiza halel getirecegini çok iyi biliyor. Bu nedenle milletimiz Türkiye'nin dört bir yaninda, burada Istanbul'da da gördügümüz gibi her geçen gün artan bir sekilde destegini Cumhur Ittifaki'na Yeniden Refah Partimize ve Sayin Cumhurbaskanimiza veriyor."

Erbakan, 7'li masanin söylemlerini elestirerek, "Bir tane CHP'nin milletvekili adayi, videosu cep telefonumda duruyor. Ne durumda olduklarini göstermesi bakimindan söylüyorum. Diyor ki 'Ben milletvekili olursam CHP'den, mecliste çözülmesi için ugrasacagim bir sorun var.' Nedir o? 'Bu camilerde hoparlörden, minareden bu kadar çok birden okundugu zaman ezan özellikle sabah namazinda ve geceleri insanlari rahatsiz ediyor.' Bu videoyu izlemesem birisi bana söylese buna gerçekten de inanmakta zorlanirim." diye konustu.

7'li masaya PKK'nin ve FETÖ'nün yöneticilerinin, LGBT lobilerinin destek verdigini belirten Erbakan, bu nedenle Cumhur Ittifaki'nda yer aldiklarini anlatti.

Fatih Erbakan, Millet Ittifaki'nin ekonomiyle ilgili politikalarini elestirerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ekonomi kim, siz kim? Kaldi ki simdi de nasil çözeceksin dendigi zaman diyor ki, '300 milyar dolar disaridan borç getirecegim. Ya zaten biz borçtan, faizden kurtulmaya çalisiyoruz. Bir 300 milyar dolar daha getireceksin. Bunun faiziyle geri ödemesiyle bunun yükünü yine millete yükleyeceksin. 'Ben bir milli kaynak paketi ürettim. Cenabi Allah'in verdigi bir zenginligi kaynaga dönüstürecegim. Borç almadan bu ülkeyi kalkindiracagim.' diyebiliyor mu? Hayir. Sundugu çözüm 300 milyar dolar daha borç getirecek. Iste Istanbul Büyüksehir Belediyesi, dünyanin en yüksek faiziyle dolar borçlaniyor. Dünya rekoru Istanbul Büyüksehir Belediyesi'ne ait. O dolar borcun faizini de yükünü de ulasim ücretlerine yaptigi zamla milletten çikartiyor. Borç, faiz, zam ekonomisini uyguluyorsun. Sen mi ekonomiyi düzelteceksin."

Millet Ittifaki'nin 8 basli bir yönetim vadettigini, ayri partilerden olan 7 cumhurbaskani yardimcisinin ayri telden çalacagini belirten Erbakan, sunlari kaydetti:

"Bir tane cumhurbaskani, adeta Yedi Kocali Hürmüz modeli gibi. Sekizli yönetim modeli söylüyor. Ve diyor ki halkin seçtigi cumhurbaskani bu 7 yardimcidan onay almadan, imza almadan, herhangi bir adim atamayacak. Böyle bir devlet yönetimi düsünebiliyor musun? Bu yönetim yürür mü? Isler mi? Türkiye'yi karmasaya, kaosa, belirsizlige, krize sürükleyecek. Allah vermesin, geçmiste oldugu gibi ekonomik krizlere, devalüasyonlara sürükleyecek bir yönetim sekli. Bir de ne yapacaklarini da bilmiyorlar. Yedi tane birbirine benzemez cumhurbaskani yardimcisi, yedi kafadan yedi ayri ses çikacak. Cumhurbaskani da ne yapacagini sasiracak."

Konusmasinin ardindan Erbakan, vatandaslarla konusup fotograf çektirdi.