Voleybol milli takimlarinin vitamin ana sponsoru Solgar Vitamin olduBozhan Memis

Voleybol milli takimlarinin vitamin ana sponsoru Solgar Vitamin olduBozhan Memis

ISTANBUL (AA) - Voleybolda A milli kadin ve erkek takimlarinin ana sponsoru Solgar Vitamin oldu.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda gerçeklestirilen basin toplantisina Türkiye Voleybol Federasyonu Baskani Mehmet Akif Üstündag, Solgar Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Hüseyin Ütebay’in yani sira A Milli Kadin Takimi sporculari Asli Kalaç, Kübra Akman ile A Milli Erkek Takimi'nin oyunculari Burak Güngör ile Vahit Emre Savas katildi.

Toplantida konusan Mehmet Akif Üstündag, voleybolda altin yili yasadiklarini belirterek bu basarida yol arkadaslarinin ve sponsorlarin çok önemli oldugunu vurguladi.

Voleybolda dünya 1 numarasi olarak büyük bir hayali gerçeklestirdiklerinin altini çizen Üstündag, söyle devam etti:

"Filenin Sultanlari, 2024 olimpiyat vizesini aldi. Filenin Efeleri de mücadele ediyor. Sultanlar 1 yilda 3 turnuva ve 3 sampiyonluk yasadi. Efeler de Challenge'da sampiyonluk yasadi. Sevgili dostum Hüseyin Ütebay, bizi bizden daha iyi takip ediyor. Voleybolda yol arkadasligi yapmanin önemini bir kez daha görüyoruz. Türk voleybolu hem basarisi hem de yaptigi organizasyonlariyla dünyada 1 numara. Bunu CEV Baskani ve yönetimi ile FIVB Baskani ve yönetimi söylüyor. 2025 Avrupa Sampiyonasi bizdeydi ama bir format degisikligiyle tek sayili yillarda Dünya Sampiyonasi, çift sayili yillarda Avrupa Sampiyonasi düzenlenecek. 2026 yilinda Avrupa Sampiyonasi'na ev sahipligi yapacagiz. Hangi salon, hangi sehir oldugu henüz netlesmedi. Biz çok büyük salonlarda yapmak istiyoruz. Hatta söylemlerimiz lafta kalmasin, eyleme geçirelim diye sunu da söyleyelim, futbol statlarinda açilis maçi yapmayi düsünüyoruz. Umut ediyorum ki bu yil Italya'nin yaptigini biz de 2026 yilinda Türkiye'de yapmak istiyoruz."


- "Hiçbir baba, kiz evladiyla erkek evladini ayirmaz"

Voleybolda devsirme sporcuya sinirlama getirilmesiyle ilgili de konusan Üstündag, bu konunun çok önceden konusuldugunu ve durumun Türkiye'yi etkilemedigini dile getirerek "Bu durum, Melissa Vargas ve Alexia Carutasu'nun vatandasliginin ardindan alinan bir karar. Alexia bu karardan etkilenmiyor. A milli olan sporcular ülke degisikligi yapamayacaklar. Genç milli sporcular yapabilecek. Bu çok net. Burada art niyet görmüyorum. Bir takimda bir devsirme oyuncu olabiliyordu. Ama artik iki devsirme sporcu ayni anda oynayabilecek. Herhangi bir oyuncunuz 3 yili tamamladiginda, 2 oyuncu da 14 kisilik listede ve hatta ilk 6'da yer alabilecek. Biz bunu biliyorduk. Karda yürü izini belli etme misali hareket ettik. Vargas'in nasil kazandirildigini biliyorsunuz. Burada çok önemli bir hamlemiz vardi, bunun dogru bir hamle oldugunu da bu yil alinan 3 sampiyonlukla gördük. Yükselen bir degerimiz, zor basarilara imza atan sultanlarimiz vardi. Vargas ilave bir güç olarak geldi. Takim olma konusunda güzel hamleler atildi. Bütün toplumu mutlu eden bir tablo yasadik ve yasamaya devam edecegiz. Asil bundan sonra isimiz zor. Burada kalmak bizim için çok önemli." açiklamasinda bulundu.

A Milli Kadin Voleybol Takimi'nin kazandigi kupalarin ardindan erkek milli takiminin geri planda kaldigi iddialari hakkinda da konusan Üstündag, sunlari söyledi:

"Hiçbir baba ne kiz evladini ne de erkek evladini ayirt etmez. Ikisi de evlattir. Erkeklerin medya yönünde magdur oldugunu söylüyorsunuz ama biz federasyon olarak, sponsorluklar olarak hiçbir ayrim yapmiyoruz. Erkek takimimiz bu yil tarihi bir dönem yasiyor. Milletler Ligi'nde aldigimiz sonuçla birinci siraya yükselmistik ve sonrasinda puan farkini da açtik. Erkeklerde de bu çitayi yakalayacagiz. Aralarinda hiçbir ayrim söz konusu olmadi. Ayni sekilde seyahat ettiler, ayni otellerde kaldilar. Ben bu camianin evladi olarak çocuklarima babalik yapmak için yola çiktim. Onlara layikiyla baskanlik yapacagimi söylemistim. Hepsiyle gurur duyuyorum."


- Hüseyin Ütebay: "Bu sponsorlugun bizim için derin bir anlami da var"???????

Solgar Türkiye Yönetim Kurulu Baskani ve CEO'su Hüseyin Ütebay ise gerçeklestirilen anlasma nedeniyle Türkiye Voleybol Federasyonuna tesekkür etti.

Milli takimlara sponsor olmaktan dolayi gurur duyduklarini ifade eden Ütebay, sunlari aktardi:

"Milli takimlarimizin gelecek basarilarinda yanlarinda olabilecegimiz bu ana sponsorluk anlasmamizin süresi 2 yil ama sonrasinda da hep birlikte olmaya devam edecegimize inaniyorum. Bu sponsorlugun bizim için derin bir anlami da var. Voleybol milli takimlarimiz, azim, çalisma, birliktelik, iyi yönetim ve gelecek planlamasiyla basarinin bir sans olmadigini bize gösterdiler. Özellikle A Milli Kadin Voleybol Takimimizin bu seneki bir maraton niteligindeki basarilari, sampiyonluklari, dünya liderligi gögsümüzü kabartti ve bütün gençlere örnek oldu. Sadece sportif birer rol model olmadilar, kisilikleriyle de gençlerimize yol gösterdiler. 2 çocugu olan bir baba olarak hepsine ayrica tesekkür ederim. Türkiye’de ve dünyada performans gerektiren spor alanlarina yatirimlarimizi sürdürüyoruz. Milli Voleybol Takimlarimizin vitamin ana sponsoru olmaktan dolayi çok mutluyuz."

Milli oyuncular Asli Kalaç, Kübra Akman, Burak Güngör ve Vahit Emre Savas da anlasma sebebiyle Solgar'a tesekkür etti.

Açiklamalarin ardindan toplu fotograf çekimiyle toplanti sona erdi.