Chicago Fire, Messi'nin oynamama ihtimali nedeniyle bilet fiyatlarinda tesvike yöneldi Doga Kirmizioglu

 Chicago Fire, Messi'nin oynamama ihtimali nedeniyle bilet fiyatlarinda tesvike yöneldi Doga Kirmizioglu

ANKARA (AA) - Amerikan 1. Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden Chicago Fire, Lionel Messi'nin sakatligi nedeniyle oynamama ihtimali bulunan Inter Miami ile yapacaklari maçta satilan bilet fiyatlarinin bir kismini, taraftarin stada gelmesi halinde geri ödeyecek.

Lionel Messi, ABD futbolunun popülerlesmesine etkisini sürdürüyor. Inter Miami'de sakatligi nedeniyle son 3 maçtir forma giyemeyen yildiz futbolcunun bu durumu, bilet fiyatlarinda tesvike gidilmesine yol açti.

Bugüne kadar bir maçta en fazla 37 bin seyirciye ev sahipligi yapan Chicago Fire, yarin Inter Miami ile oynayacagi lig maçi için simdiden 61 binin üzerinde bilet sattigini duyurdu.

Messi'nin maçta forma giymemesi halinde tribünlerin bos kalmasindan çekinen ABD ekibi, yarinki maça bilet alan seyircilerin her birine, stada gelmesi halinde 50 dolar geri ödeme yapacak. Chicago Fire, stada gelecek seyircilerden talep gelmesi halinde, gelecek sezonun kombine bilet fiyatinda ise 250 dolar indirime gidecek. Bu tesvikler, Messi'nin maçta forma giymesi halinde de uygulanacak.

Chicogo Fire Kulübünden yapilan açiklamada, "Lionel Messi'nin yarinki maçimizda oynayip oynayamayacagi konusu, belirsizligini koruyor. Farkli faktörler nedeniyle bir oyuncunun maçta oynamasini asla garanti edemeyiz ve bu durumun onu izlemek için tribünlere gelen taraftarimizda büyük hayal kirikligina yol açacaginin farkindayiz. Yarin, ilk kez Chicago Fire maçi izlemeye gelecek birçok seyirci oldugunu fark ettik. Onlari hos karsilamak adina, böyle bir firsat sunmaya karar verdik." ifadeleri kullanildi.

Bu sezon Inter Miami formasiyla 12 maçta görev alan 36 yasindaki Messi, 11 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.