Altin Yumurta Fon Yarismasi'na kayitlar 18 Eylül’de basliyorFurkan Gençoglu- Yarismada hedef, toplam 1 milyon TL tutarindaki sanal bütçeyi yöneterek, ilgili hedef ve sinirlamalar dahilinde en yüksek getiriyi en uygun riskle saglamak olacak
ISTANBUL (AA) - Takasbank, Türkiye Sermaye Piyasalari Birligi (TSPB) ile Türkiye Kurumsal Yatirimci Yöneticileri Dernegi (TKYD) is birliginde gerçeklestirilen Altin Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarismasi’na basvurular, 18 Eylül Pazartesi günü basliyor.
TKYD'den yapilan açiklamaya göre, üniversiteli gençleri uzun vadeli tasarruf ve yatirima yönlendirmek, yatirim fonlari hakkinda bilgi sahibi olmalarini saglamak ve TEFAS’in kullanim yayginligini artirmak amaciyla baslatilan fon sepeti yarismasinin bu yil dördüncüsü düzenleniyor.
Altin Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarismasi’nda üniversite ögrencileri sanal ortamda olusturulan portföylerini yönetecek. Yarismada hedef, toplam 1 milyon TL tutarindaki sanal bütçeyi yöneterek, ilgili hedef ve sinirlamalar dahilinde en yüksek getiriyi en uygun riskle saglamak olacak. Bu yil farkli olarak, sürdürülebilirlik konusundaki farkindaligi artirabilmeyi teminen, minimum yüzde 5 “Sürdürülebilirlik” fonlarina yatirim yapilmasi zorunlu olacak.
Yarismacilardan, toplam 1 milyon TL tutarindaki sanal bütçeyi yönetmeleri istenecek. Yarismacilar, varlik dagilimini sadece TEFAS’ta islem gören menkul kiymet yatirim fonlarindan (serbest fonlar hariç) olusturabilecek. Katilimcilar, hafta içi ve hafta sonu 14.00-23.00 saatleri arasinda islem yapabilecek, ayrica sepet degistirme veya dengeleme her ay azami 4 kez gerçeklestirilebilecek.
Yarisma sonunda, birinciye 40 bin TL, ikinciye 25 bin TL ve üçüncüye 15 bin TL nakit para ödülü olmak üzere toplamda 80 bin TL tutarinda ödül verilecek. Ödül alinabilmesi için “kayit tarihi itibariyle ögrenci olunmasi” zorunlu olacak. Iki yil üst üste ödül kazanan yarismaci, üçüncü yil yarismaya girdigi takdirde ödül alamayacak.
-18 – 26 yas araliginda ögrenciler yarisacak
Altin Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarismasi’na katilim ücretsiz olacak. Yarismaya, Türkiye’de yerlesik bir üniversitede ön lisans veya lisansa kayitli 18–26 yas araligindaki ögrenciler katilabilecek. Kayitlar; IOS veya Android cihazlar üzerinden ‘Altin Yumurta Fon Sepetim’ mobil uygulamasi indirilerek yapilabilecek. Yarismaya katilacaklar ad, soyad, üniversite ve bölüm bilgisi, dogum tarihi, TC kimlik numarasi, iletisim bilgileri ve üniversite mail adresi ya da farkli e-posta adresleriyle de kayit yaptirabilecek. Yarisma 11 Ekim 2023–27 Mayis 2024 tarihleri arasinda gerçeklesecek.
Açiklamada görüslerine yer verilen Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Avsar R. Sungurlu, Altin Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim Yarismasi’nin dördüncü yilinda da proje paydasi olmaktan ve altyapi destegi saglamaktan mutluluk duyduklarini belirterek, geleneksellesen bu proje sayesinde üniversite ögrencilerinin sermaye piyasasindaki farkindaliklarinin ve finansal okuryazarlik seviyelerinin artisina katki saglamanin önemini vurguladi.
Sungurlu, ülkemizin gelecegini sekillendiren gençlerimizin yatirim aliskanliklarinin ve finansal okuryazarliklarinin üniversite döneminde baslamasi gerektigini bildirerek, yarismanin sermaye piyasalarinin gelismesi ve derinlesmesine katki saglayacagini kaydetti.
TSPB Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Öztop, yangin, sel gibi giderek artan doga olaylari ile dünyanin en önemli sorununun “sürdürülebilirlik” oldugunu bir kez daha ortaya koyduguna dikkati çekerek, "Sürdürülebilir yatirim veya diger bir ifadeyle ‘yesil yatirim’ farkindaliginin artirilmasina ihtiyaç var.
Bu yil dördüncüsünü gerçeklestirecegimiz Altin Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim yarismasinda ‘Sürdürülebilirlik’ fonlarina yatirim yapilmasini zorunlu hale getirerek, gençlerin sürdürülebilirlik konusundaki farkindaliginin artmasini saglamayi amaçladik. Böylece gençlerimiz yatirim tercihleriyle gelecegi nasil sürdürülebilir kilacaklarini da ögrenecekler." ifadelerini kullandi.
TKYD Baskani Yagiz Oral, Altin Yumurta Üniversiteli Fon Sepetim yarismasi ile üniversite ögrencilerinin yatirim fonlari araciligi ile uzun vadeli yatirima yönelmelerini hedeflediklerini belirterek, "Ögrenciler gün geçtikçe önemi artan çevre, sürdürülebilirlik ve etki yatirimlari temalari ve bu temalara yatirim yapan fonlari taniyacaklar ve bu sekilde daha çevreci yatirim yapip gelecegimize katkida bulunabilecekler.
Bu yarismayi düzenlememizin amaci finansal planlamanin üniversite çaglarinda baslamasina katkida bulunmak; üniversite ögrencilerini, uzun vadeli bir bakis açisiyla farkli varlik siniflari arasindaki risk getiri dengesini kurmalari yönünde tesvik etmek ve TEFAS alt yapisini ögrencilere tanitmak." açiklamasinda bulundu.