Ukrayna'dan savasi dondurmayi öngören teklifin kabul edilmeyecegi vurgusuEkip

Ukrayna'dan savasi dondurmayi öngören teklifin kabul edilmeyecegi vurgusuEkip

KIEV (AA) - Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba, Çin’in Avrasya Islerinden Sorumlu Özel Temsilcisi Li Hui ile görüsmesinde Ukrayna’nin savasi dondurmayi öngören hiçbir teklifi kabul etmeyecegini vurguladi.

Ukrayna Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, Bakan Kuleba’nin 16-17 Mayis tarihlerinde Ukrayna’nin baskenti Kiev’e ziyarette bulunan Li Hui ile görüstügü belirtildi.

Görüsmede Ukrayna ve Çin arasinda hem ikili düzeyde hem de uluslararasi örgütler çerçevesinde isbirliginin ele alindigi aktarilan açiklamada, “Görüsmede ayrica Rus saldirganligini durdurma yollari ele alindi.” denildi.

Açiklamada, Bakan Kuleba’nin Li’ye Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne saygiya dayali sürdürülebilir ve adil bir barisi yeniden tesis etme ilkeleri hakkinda ayrintili bilgi verdigi aktarilarak, “Kuleba, Ukrayna’nin topraklarini kaybetmeyi veya savasi dondurmayi öngören hiçbir teklifi kabul etmeyecegini vurguladi.” ifadesi kullanildi.

Açiklamada, Kuleba’nin Ukrayna’nin baris formülünün uygulanmasina, Karadeniz Tahil Girisimi'ne, nükleer güvenligin saglanmasina ve diger önemli uluslararasi çabalara Çin’in katiliminin önemine dikkati çektigi kaydedildi.

Taraflarin Ukrayna ve Çin arasinda ikili iliskilerin gelistirilmesine yönelik uzun vadeli beklentileri ele aldiklari belirtilen açiklamada, Kuleba ve Li’nin ikili ve uluslararasi gündemin kilit konularinda diyalogu hizlandirma konusunda uzlastiklari ifade edildi.