BAE: Bati Seria'da yeni yasa disi konut insasi bölgede tansiyonu yükseltirGülsen Topçu

BAE: Bati Seria'da yeni yasa disi konut insasi bölgede tansiyonu yükseltirGülsen Topçu

ABU DABI (AA) - Birlesik Arap Emirlikleri (BAE), Israil'in isgal altindaki Bati Seria'da yer alan yasa disi yerlesim birimlerinde yeni konut insa edilmesi için ihale açmasinin, bölgede gerilimi tirmandiracagi uyarisinda bulundu.

BAE Disisleri Bakanligi yaptigi yazili açiklamada, Basbakan Binyamin Netanyahu liderligindeki Israil hükümetinin, isgal altindaki Bati Seria ve Kudüs'teki yerlesim birimlerinde 1029 yeni yasa disi konut insasi için ihale açmasini kinadi.

BAE'nin uluslararasi kararlari çigneyen ve bölgede daha fazla istikrarsizlik ve gerilim yasanmasina sebep olabilecek tüm eylemlere karsi oldugu belirtildi.

Açiklamada, Orta Dogu'da baris sürecine ivme kazandirilmasi için bölgesel ve uluslararasi çalismalarin desteklenmesi ve iki devletli çözüm formülü ile 1967 sinirlarinda baskenti Dogu Kudüs olan bagimsiz Filistin devletinin kurulmasini tehlikeye atan yasa disi tüm eylemlere "dur" denilmesi gerektigi vurgulandi.

Suudi Arabistan, Ürdün ve Islam Isbirligi Teskilati (IIT) da Israil hükümetinin, yasa disi konut insasi için ihale açmasini kinamisti.

Israilli sivil toplum kurulusu Peace Now (Simdi Baris) Hareketi 24 Mart'ta, Binyamin Netanyahu liderligindeki Israil hükümetinin, isgal altindaki Bati Seria ve Kudüs'teki yerlesim birimlerinde 1029 yeni yasa disi konut insasi için ihale açtigini açiklamisti.