UEFA Sampiyonlar Ligi kupasi, Türk kaptanin elinde yükselecekFatih Erel- Istanbul'da oynanacak finalde kozlarini paylasacak Manchester City'nin kaptani Ilkay Gündogan ile Inter'in kaptani Hakan Çalhanoglu, kupayi kendi müzesine götürmeye çalisacak - "Devler Ligi" finalinde bu sezona kadar 4 Türk kökenli futbolcu forma giyerken, bu rakam Istanbul'da 6'ya çikacak - Finale tarihte ikinci kez ev sahipligi yapacak Istanbul'da yine Ingiliz ve Italyan takimlari sampiyonluk mücadelesi verecek

UEFA Sampiyonlar Ligi kupasi, Türk kaptanin elinde yükselecekFatih Erel- Istanbul'da oynanacak finalde kozlarini paylasacak Manchester City'nin kaptani Ilkay Gündogan ile Inter'in kaptani Hakan Çalhanoglu, kupayi kendi müzesine götürmeye çalisacak
- "Devler Ligi" finalinde bu sezona kadar 4 Türk kökenli futbolcu forma giyerken, bu rakam Istanbul'da 6'ya çikacak
- Finale tarihte ikinci kez ev sahipligi yapacak Istanbul'da yine Ingiliz ve Italyan takimlari sampiyonluk mücadelesi verecek

ISTANBUL (AA) - FATIH EREL - UEFA Sampiyonlar Ligi'nde yari final maçlarinin ardindan, Istanbul'da oynanacak finalde kupanin tarihte ilk kez bir Türk oyuncunun elinde yükselmesi de kesinlesti.

Istanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadi'nin ikinci kez ev sahipligi yapacagi finalde, 10 Haziran Cumartesi günü Ingiliz ekibi Manchester City ile Italyan ekibi Inter karsilasacak.

Manchester City'nin kaptani Ilkay Gündogan ile Inter'in kaptani Hakan Çalhanoglu, kupayi kendi müzesine götürmeye çalisacak.

Hem Çalhanoglu hem de Gündogan takimlarinda kaptanlik yaparken, final maçindan zaferle ayrilacak iki Türk futbolcudan biri, kupayi kaldirmaya hak kazanacak.

Her iki durumda da "Devler Ligi" kupasi, tarihte ilk kez Türk kökenli bir futbolcunun elinde yükselecek.


- Gündogan 12, Çalhanoglu 11 maçta forma giydi

Bu sezon Sampiyonlar Ligi finalistlerinden Manchester City'nin kaptani Ilkay Gündogan 12, Inter'in kaptani Hakan Çalhanoglu ise 11 "Devler Ligi" mücadelesinde ter döktü.

Bu karsilasmalarda her iki oyuncu da 1'er gol ve 2'ser asistlik performans sergiledi.


- Bugüne kadar finalde 4 Türk oynadi, kazanan çikmadi

UEFA Sampiyonlar Ligi'nde bu sezona kadar 4 Türk kökenli futbolcu final oynama basarisi gösterirken, Istanbul'daki organizasyonda Hakan Çalhanoglu ve Ilkay Gündogan'in forma giymesiyle bu sayi 6'ya çikacak.

Daha önce UEFA Sampiyonlar Ligi'nde forma giyen 4 Türk futbolcu; Arda Turan, Nuri Sahin, Hamit Altintop ve Yildiray Bastürk, final maçinda rakiplerine yenilerek kupayi kazanma basarisi gösteremedi.

Arda Turan, Ispanya ekibi Atletico Madrid formasiyla 2013-2014 sezonunda UEFA Sampiyonlar Ligi finali oynadi. Madrid derbisinin yasandigi finalde Real Madrid, Atletico Madrid'i 4-1 yenerek kupayi kazandi.

Nuri Sahin, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'un formasini giydigi dönemde, 2012-2013 sezonunda final oynadi. Alman takimlarinin karsilastigi finalde Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yenerek kupayi müzesine götürdü.

Hamit Altintop, Almanya'nin Bayern Münih ekibiyle 2009-2010 sezonunda "Devler Ligi" finaline çikti. Italya'nin Inter takimi, Bayern Münih'i 2-0 maglup ederek kupayi kaldiran taraf oldu.

Yildiray Bastürk ise Almanya'nin Bayer Leverkusen ekibiyle 2001-2002 sezonunda final oynadi. Ispanya temsilcisi Real Madrid, finalde Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek sampiyonlugu elde etti.


- Istanbul'da yine Ingiliz-Italyan finali

UEFA Sampiyonlar Ligi finaline tarihte ikinci kez ev sahipligi yapacak olan Istanbul'da yine Ingiliz ve Italyan takimlari kozlarini paylasacak.

Inter, Istanbul'un ikinci kez ev sahipligi yapacagi Sampiyonlar Ligi'nde final oynayacak ikinci Italyan takimi olacak.

Istanbul'daki finalde Liverpool'in ardindan baska bir Ingiliz takimi Manchester City de kupayi kazanma mücadelesi verecek.

Yine Atatürk Olimpiyat Stadi'nda 2005 yilinda oynanan finalde Italya'nin Milan ile Ingiltere'nin Liverpool takimlari karsi karsiya gelmisti. Milan'in ilk yariyi 3-0 önde tamamladigi müsabakayi 3-3'lük skorla uzatma bölümüne ve penaltilara tasimayi basaran Liverpool, rakibine üstünlük saglayarak sampiyonluk kupasinin sahibi olmustu.