Özel sporcu Emirhan Akçakoca, atletizmde 5 yilda 27 madalya kazandiMesut Karaduman- 100 metre ile triatlonda dünya rekorunun sahibi 17 yasindaki milli sporcu: "Türkiye için daha fazla madalya kazanip, ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim"

Özel sporcu Emirhan Akçakoca, atletizmde 5 yilda 27 madalya kazandiMesut Karaduman- 100 metre ile triatlonda dünya rekorunun sahibi 17 yasindaki milli sporcu:
"Türkiye için daha fazla madalya kazanip, ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim"

TEKIRDAG (AA) - MESUT KARADUMAN - Tekirdag'da 5 yil önce basladigi atletizmde 27 madalya kazanan down sendromlu Emirhan Akçakoca, basarilarina yenilerini eklemek için çalismalarini sürdürüyor.

Bes yil önce atletizmle tanisan 17 yasindaki Emirhan Akçakoca, kisa sürede kendisini gelistirip, ulusal yarismalarda çok sayida basari elde etti.

Emirhan Akçakoca, Türkiye sampiyonluklarinin ardindan Avrupa ve dünya sampiyonluklari da yasayarak 20'si altin 27 madalya kazandi, 100 metre ile triatlonda dünya rekoru kirdi.

Basarilarina yenilerini eklemek isteyen Emirhan Akçakoca, Tekirdag Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Atletizm Antrenörü Lokman Öksüz ile Tekirdag Namik Kemal Stadi'nda çalismalarina devam ediyor.

Milli sporcu Emirhan Akçakoca, AA muhabirine, atletizmi çok sevdigini ve daha birçok madalya kazanmak istedigini söyledi.

Bes yildir antrenörüyle çalismalarini sürdürdügünü anlatan Emirhan Akçakoca, söyle devam etti:

"Hocamla birlikte çok güzel çalistik. Katildigim yarismalarda güzel basarilar elde ettim. Yarismalarda Türkiye'yi temsil ettim. Türkiye için daha fazla madalya kazanip, ülkemi en iyi sekilde temsil edecegim. Italya ve Çekya'ya gittim. Bugüne kadar katildigim yarismalarda 27 madalya kazandim. Yarismalardan sonra kürsüde yer almak heyecan vericiydi. Çalismalarima devam ediyorum. Her zaman kürsüde olmak istiyorum."


- "Önümüzde Avrupa Sampiyonasi var"


Antrenör Lokman Öksüz ise firsat verildiginde özel sporcularin çok güzel dereceler elde ettigini dile getirdi.

Sporcusunun yarismalarda her zaman kürsüde yer almayi basardigini aktaran Öksüz, "Emirhan, yetenekli bir çocuk. Gelecek vadeden bir sporcuydu, islenmesi gerekiyordu ve biz de gerekeni yaptik. Daha da gelistirmeye devam edecegiz. Çalismalarimiz bu sekilde devam ettigi sürece yeni basarilar gelecektir. Antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Yeni hedeflerimiz var. Önümüzde Avrupa Sampiyonasi var. Orada da güzel sonuçlar almak istiyoruz." diye konustu.

Öksüz, 100 metre ile triatlonda dünya rekorunun sporcusunda oldugunu vurgulayarak, "Emirhan, kendi rekorunu gelistirmek için mücadele edecek. Emirhan gibi özel sporcularin basarili olmasi, madalya alarak televizyonda görünmeleri çok anlamli. Bu durumu gören aileler de bu sayede çocuklarini spora yönlendirebiliyor. Basarili özel sporcu örneklerinin artmasi için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandi.