Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki memurlarin sorunlarinin çözülmesini istediOrhan Onur Gemici- Genel Baskanvekili Talip Geylan: - "Afetzede ve fiziksel/psikolojik olarak saglikli sekilde görevlerini ifa edemeyecek kamu görevlilerinin izin, geçici görevlendirme ve nakillerle ilgili taleplerinin karsilanmasinda kolaylik saglanmalidir"

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki memurlarin sorunlarinin çözülmesini istediOrhan Onur Gemici- Genel Baskanvekili Talip Geylan:
- "Afetzede ve fiziksel/psikolojik olarak saglikli sekilde görevlerini ifa edemeyecek kamu görevlilerinin izin, geçici görevlendirme ve nakillerle ilgili taleplerinin karsilanmasinda kolaylik saglanmalidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Baskanvekili Talip Geylan, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'taki depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu çalisanlarinin yasadigi sorunlarin çözülmesini talep etti.

Geylan, yaptigi yazili açiklamada, deprem bölgesinde zor kosullara ragmen vatandaslara hizmet ulastiran kamu çalisanlarinin da ayni zamanda birer afetzede durumunda oldugunu belirterek, bu kisilerin ertelenemeyecek ve bir an önce karsilanmasi gereken ihtiyaçlarinin bulundugunu anlatti.

Hayatin olagan akisinin devam etmesi için kamu hizmetlerinin saglikli yürütülmesinin gerekliligine isaret eden Geylan, bölgede çalisma hayati ve kamu çalisanlari için alinacak her türlü tedbir ve saglanacak kolayligin, kamu hizmetlerinin verimli sekilde sunulabilmesini saglayacagini aktardi.

Afet bölgesindeki çalisanlarin, hükümetten sorunlarinin çözülmesini bekledigini belirten Geylan, sunlari kaydetti:

"Afetzede ve fiziksel/psikolojik olarak saglikli sekilde görevlerini ifa edemeyecek kamu görevlilerinin izin, geçici görevlendirme ve nakillerle ilgili talepleri karsilanmasinda kolaylik saglanmalidir. Afet bölgesinde zor kosullarda görev yapan çalisanlarin takdir edilmesi ya da bölgeye disaridan gelecek kamu çalisanlarinin tesvik edilmesi amaciyla 'Afet Tazminati' uygulamasi bir an önce hayata geçirilmelidir. Deprem bölgesindeki illerimizde sendikalarin da dahil oldugu bir 'Çalisma Komisyonu' kurulmali, böylece kamu hizmetlerinin sunumunda karsilasilan sorunlarin ivedi çözümüne yönelik çalismalar hizlandirilmalidir. Depremden etkilenen kamu görevlilerinin çocuklarina egitim destegi olarak karsiliksiz burs verilmelidir. Depremde hayatini kaybeden kamu görevlilerinin bir yakini, bölgede bulunan kamu kurumlarinda ise alinmalidir."

Geylan, bunlarin yani sira bölgedeki memurlarin en önemli sorununun barinma oldugunu belirterek, bu sorunun çözümü için afet bölgesinde kurulacak konteyner ve prefabrik konutlarda kamu çalisanlarina öncelik saglanmasi gerektigini bildirdi.