Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonunun hedefi Paris OlimpiyatlariBozhan Memis- Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Gürsel Çolakoglu: - "Istiklal Marsi'nin yil dönümünde altin madalya kazanmak ayri bir gururdu"

Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonunun hedefi Paris OlimpiyatlariBozhan Memis- Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Gürsel Çolakoglu:
- "Istiklal Marsi'nin yil dönümünde altin madalya kazanmak ayri bir gururdu"

ISTANBUL (AA) - Havali Silahlar Avrupa Aticilik Sampiyonasi'nda 10 Metre Havali Tabanca Büyük Erkekler Takim müsabakasinda sampiyon olan milli sporcular yurda döndü.

Estonya'da 5-13 Mart'ta gerçeklesen sampiyonada Yusuf Dikeç, Ismail Keles ve Bugra Selimzade'den olusan milli takim, Almanya'yi 16-14'lük skorla maglup ederek altin madalyanin sahibi oldu.

Istanbul Havalimani'nda AA muhabirine açiklamalarda bulunan Türkiye Aticilik ve Avcilik Federasyonu Baskani Gürsel Çolakoglu, 12 Mart tarihinde madalyayi alacaklarina çok inandiklarini ifade etti

"Istiklal Marsi'nin yil dönümünde altin madalya kazanmak ayri bir gururdu." diyen Gürsel Çolakoglu, su ifadeleri kullandi:

Sehitlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u da bu vesileyle anmak istiyoruz. Içimiz kipir kipir oldu. Çok mutlu olduk. Müthis bir duyguydu. Avrupa Sampiyonalarinda büyüklerde takim olarak ilk altin madalyamiz bu. Devami gelecek. Sezonun henüz basi ve 4 yarismada 6 madalya aldik. Geçen yil 26 madalya almistik. Bu tarihi bir rekordu. Arkadaslarimiz çok iyi hazirlanmisti. Biraz daha kamp yapabilseydik daha iyi olabilirdi."


- "Paris Olimpiyatlari'na katilmamiz gerekiyor"

Doha'da mücadele eden Oguzhan Tüzün'ün altin madalya aldigini söyleyen Gürsel Çolakoglu, Kahramanmaras merkezli depremlerde enkazdan kurtulan sporcular Safiye Saritürk Temizdemir ve Rümeysa Pelin Kaya'nin Katar'da iyi bir mücadele verdiklerini dile getirdi.

Çolakoglu, "Safiye ve Pelin kizimiz enkazdan çikmisti. Akrabalarini kaybettiler ve gitmek isteyip istemediklerini sordum. Gitmek istediler. O travmadan kurtulmalari gerekiyordu. Kendileri olimpik sporcularimiz. Onlar da 4. oldular. Bunlar sevindirici olaylar. Bize olumlu tepkiler geliyor." diye konustu.

Doha ve Tallinn'de büyükelçilerin kendilerini bir gün bile yalniz birakmadiklarini da sözlerine ekleyen Çolakoglu, sunlari söyledi:

"Daha iyi olacagimiza inaniyorum. Paris Olimpiyatlari'na katilmamiz gerekiyor. Avrupa Sampiyonasi her bransta 2 kota veriyordu. Kadinlarda Ilayda kizimiz kotayi kil payi kazandi. Bu yarismalarda Avrupa Sampiyonasi'nda aldigimiz puanlarla birçok oyuncumuz Avrupa Oyunlari'na katilma hakki elde etti. Orada 1 kota verilecek. Ardindan Dünya Sampiyonasi var. 4 kota da orada verilecek. Su anda iyi gidiyoruz. Çocuklarimiz, antrenörlerimiz, kulüplerimiz el birligiyle bu isi yapmaya çalisiyor. Bazi eksiklerimiz var, malzeme eksigimiz var ama iyi yolda ilerliyoruz."