Sivasspor-MKE Ankaragücü maçinin ardindanSerhat Zafer- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay: "Ihtiyacimiz olan 3 puani aldik, bugün üç puandan baska bir hedefimiz yoktu"

Sivasspor-MKE Ankaragücü maçinin ardindanSerhat Zafer- Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay:
"Ihtiyacimiz olan 3 puani aldik, bugün üç puandan baska bir hedefimiz yoktu"

SIVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasinda MKE Ankaragücü'nü 2-0 yenen Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Riza Çalimbay, takimini kutladi.

Çalimbay, Sivas 4 Eylül Stadi'nda oynanan maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, Avrupa Kupalari'ndan elendikten sonra lige odaklandiklarini belirtti.

Son 11 günde 4 maç oynadiklarini animsatan Çalimbay, "Onun için takimimi bugünkü mücadelesinden dolayi tebrik ediyorum. Gerçekten maçin basindan sonuna kadar çok iyi mücadele ettik." dedi.

Çalimbay, disiplinli oynayip çok gol pozisyonu yakaladiklarini dile getirerek, "Ihtiyacimiz olan 3 puani aldik, bugün üç puandan baska bir hedefimiz yoktu. Gerçekten iyi de oynadik, güzel seyler yaptik." diye konustu.

Milli maçlar nedeniyle lige ara verilecegine deginen Çalimbay, sakat futbolcularin düzelmesiyle puan cetvelinde iyi bir yere gelmeyi arzuladiklarini vurguladi.


- "Türkiye Kupasi en büyük hedeflerimizden biri"


Riza Çalimbay, ligde iyi bir konuma geldikten sonra Türkiye Kupasi'na agirlik vermeyi hedeflediklerini anlatarak, söyle devam etti:

"Milli takim maçlari nedeniyle lige verilen ara bizim için mükemmel olacak. Sakat arkadaslarimizin gelmesiyle, net kadromuzla lige girecegiz. Türkiye Kupasi da en büyük hedeflerimizden biri. Önemli olan bu arayi iyi degerlendirmek, hazirlik maçi yapmamiz gerekiyor. Hedeflerimizden biri de Türkiye Kupasi, bir maç geçtikten sonra final oynuyoruz. Kulübün, oyuncularin herkesin bir hedefi var ama ondan önce ligde iyi olmamiz gerekiyor."

Bir basin mensubunun "Teknik direktörlük kariyerinizde Süper Lig'de 622. maça çikarak bu alanda Samet Aybaba'yi geride biraktiniz. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" seklindeki sorusu üzerine Çalimbay, "Futbolculuk hayatim da hep istikrarli geçti. Besiktas'ta çok uzun süre oynadim. Belki de tarihinde en çok oynayan oyunculardan biriyim. Isimi çok seviyorum ve iyi bir sekilde yapmaya çalisiyorum." ifadelerini kullandi.

Çalimbay, teknik direktör olarak en çok Sivasspor'da görev yaptigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Çok zor takimlara gittim ve iyi bir yerlere getirdik. Ekibimle gittigimiz her yerden ayrilirken beyaz bir sayfa biraktik, hiç kimse bizimle ilgili bir sey söyleyemez. Isimize hiçbir zaman ihanet etmedik. Futbolu çok seviyorum ve Sivas'ta büyüdüm. Ilkokul mezunuyum, okuma sansimiz olmadi ve direkt futbol okuluna girdik. 20 yil Besiktas'ta futbol oynadim, futbol çok sevdigim bir is. Antrenörlük futbolculuktan daha zor. Gerçekten stresli, sikintili ve zor bir meslek. Rakam üzerinde hiç durmadim ve sadece çalismaya devam ettim. Bugün bu haberi verdiginizde mutlu oldum. Samet (Aybaba) abi yas olarak benden de büyük ve rakibim degil. Samet abinin jübilesinde kaptanligi ondan aldim. Sadece yapabildigim kadar antrenörlügü yapacagim ve ondan sonra baska seylere bakacagiz."