Milli boksör Aysen Taskin, ögrenciyle sampiyonluklara hazirlaniyorSefa Tetik,Ümit Ülker- Antrenörlükte yapan Türkiye sampiyonu boksör Aysen Taskin: "Ikisini ayni anda yapmak zor çünkü bizler yeri geldiginde günde 3 antrenmana çikiyoruz. Buradaki çocuklardan da yeni sampiyonlar yetistirmek istiyorum"

Milli boksör Aysen Taskin, ögrenciyle sampiyonluklara hazirlaniyorSefa Tetik,Ümit Ülker- Antrenörlükte yapan Türkiye sampiyonu boksör Aysen Taskin:
"Ikisini ayni anda yapmak zor çünkü bizler yeri geldiginde günde 3 antrenmana çikiyoruz. Buradaki çocuklardan da yeni sampiyonlar yetistirmek istiyorum"

KOCAELI (AA) - SEFA TETIK/ÜMIT ÜLKER - Türkiye sampiyonu milli boksör Aysen Taskin, olimpiyat parolasiyla hedef büyütürken, bir yandan da egitim verdigi çocuklarin basarili sporcu olmasi için çalisiyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yasayan 26 yasindaki Aysen, küçük yaslarda televizyondan izledigi boks maçlarindan etkilenerek 13 yasinda bu spora basladi. Ulusal turnuvalarda çesitli dereceler elde ettigi boksa üniversite egitimi dolayisiyla ara veren milli sporcu, 2 yil önce yeniden ringlere dönme karari aldi.

Kisa sürede eski performansina kavusarak 14-21 Ocak'ta Izmir'deki Büyük Kadinlar Türkiye Sampiyonasi'nda 57 kiloda altin madalya kazanan Aysen, milli takim kampina katildi.

Ayni zamanda antrenörlügünü yaptigi 25 çocugu Gençlik ve Spor Il Müdürlügü spor salonunda turnuvalara hazirlayan milli boksör, 21 Haziran-2 Temmuz 2023'te Polonya'nin Krakow ve Malopolska kentlerinde yapilacak Avrupa Oyunlari'nda olimpiyat kotasi için puan toplayacak.


- Olimpiyata kota almak için çalisiyor

Taskin, AA muhabirine, küçükken izledigi boks maçlarindan etkilenerek basladigi spora üniversite yillarinda ara verdigini, geri döndükten sonra da Türkiye sampiyonlugunu elde ettigini anlatti.

Izmir'deki Türkiye Boks Sampiyonasi'nin kendisi için zor geçtigini aktaran Taskin, "Çünkü ara vermistim. Bu arayi kapatmam zor olmustu. Rakiplerim üst düzey sporculardi. Her maçim benim için ayrica zorluydu. Çalismamin karsiligini aldigim ve sampiyonlugu elde ettigim için çok mutluyum." dedi.

Milli boksör Taskin, 2024 Paris Olimpiyatlari öncesi atmasi gereken adimlar olduguna deginerek, Polonya'da düzenlenecek Avrupa Oyunlari'nda elde edecegi dereceyle olimpiyat kotasi için puan toplayacagini belirtti.


- "Yeni sampiyonlar yetistirmek istiyorum"

Zorlu antrenmanlar yaptigindan bahseden Taskin, antrenör olma istegini gerçeklestirdigini, ayna zamanda da sporculugu devam ettirme karari aldigini ifade etti.

Milli sporcu, hem kendini hem de küçük yastaki çocuklari egittigine deginerek, "Ikisini ayni anda yapmak zor çünkü bizler yeri geldiginde günde 3 antrenmana çikiyoruz. Buradaki çocuklardan yeni sampiyonlar yetistirmek istiyorum. Zorluklari çok ama elimizden geldikçe verdiklerimizin karsiligini aliyoruz." seklinde konustu.

Taskin'in ögrencisi Sadullah Sevdali, hocasiyla sampiyonluklar görmek istedigini dile getirdi.

Sevdali, 3 yildir boks yaptigini kaydederek, "Aysen hocam hem kendi sporuyla ilgileniyor hem bizimle. Hocamizin olimpiyat hedefleri var, umarim daha iyi yerlere gelir. Aysen hoca sayesinde biz de insallah sampiyonluklari ve olimpiyatlari görürüz." ifadesini kullandi.