Tasköprü Yagli Güresleri'nde 500'ün üzerinde pehlivan er meydanina çikacakSahin Oktay

Tasköprü Yagli Güresleri'nde 500'ün üzerinde pehlivan er meydanina çikacakSahin Oktay

KOCAELI (AA) - Körfez Belediyesi tarafindan 49. Altin Kiraz Festivali kapsaminda 18 Haziran Pazar günü düzenlenecek Tasköprü Yagli Güresleri'nde 500'ün üzerinde pehlivan kol baglayacak.

Sevindikli Er Meydani'ndaki müsabakalara çikacak baspehlivanlarin da katilimiyla Tütünçiftlik Sahili'ndeki sosyal tesiste düzenlenen tanitim toplantisinda, ödül olarak verilecek altin kemer sergilendi.

Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, burada yaptigi konusmada, ata sporunu yasatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her yil yagli güresler düzenlediklerini söyledi.

Böylece hem pehlivanlara destek olduklarini hem de yeni pehlivanlarin yetismesini sagladiklarini anlatan Sögüt, Körfez'deki 60'a yakin pehlivani baspehlivan yapmak için gayret ettiklerini aktardi.

Sögüt, yagli gürese desteklerinin artarak devam edecegini vurgulayarak, "Milletimiz ata sporunu seviyor. Bin yillik tarihi olan bir spor. Aslinda yagli güresleri sadece spor olarak degerlendirmek de dogru degil. Yagli güresler milletimizin karakteriyle en uyumlu spor dallarindan. Yagli güresler deyince akla yigitlik geliyor, mertlik geliyor." diye konustu.

50'nin üzerinde baspehlivan ve 500'ün üzerinde pehlivanla organizasyonun yapilacagina deginen Sögüt, "Inaniyorum ki 18 Haziran'daki güresler, hem Sekapark Güresleri'nin rövansi olacak hem de baspehlivanlarimiz Kirkpinar'a hazirlik yapacak. Kocaeli'de birçok ilçede bu güresler gerçeklestiriliyor. Körfez de bunlarin arasinda olmaya devam edecek." seklinde konustu.