Avrupa Sampiyonasi'na katilacak kadin milli basketbolcular için medya günü düzenlendiMurat Kaya- TBF Baskani Hidayet Türkoglu:- "Gerek hocamiz gerek sporcu arkadaslarimiz turnuvanin ne kadar degerli oldugunun bilincindeler. Herkes yanlarinda. Onlardan tüm istegimiz, ülkeyi gururlandiracak bir performans sergilemeleri"- A Milli Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Ekrem Memnun:- "Hedefimiz ilk günden beri yillardir belli; büyük turnuvalarda yer almak"- Takim kaptani Olcay Çakir Turgut:- "Psik

Avrupa Sampiyonasi'na katilacak kadin milli basketbolcular için medya günü düzenlendiMurat Kaya- TBF Baskani Hidayet Türkoglu:- "Gerek hocamiz gerek sporcu arkadaslarimiz turnuvanin ne kadar degerli oldugunun bilincindeler. Herkes yanlarinda. Onlardan tüm istegimiz, ülkeyi gururlandiracak bir performans sergilemeleri"- A Milli Kadin Basketbol Takimi Basantrenörü Ekrem Memnun:- "Hedefimiz ilk günden beri yillardir belli; büyük turnuvalarda yer almak"- Takim kaptani Olcay Çakir Turgut:- "Psik

ISTANBUL (AA) - Slovenya'da düzenlenecek FIBA 2023 Kadinlar Avrupa Sampiyonasi'nda boy gösterecek A Milli Kadin Basketbol Takimi için medya günü etkinligi yapildi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, yöneticiler, A Milli Kadin Basketbol Takimi teknik ekibi ve oyunculari basin mensuplarinin karsisina çikti.

Bir açiklama yapan Hidayet Türkoglu, kadin milli takimina, 10. kez Avrupa Sampiyonasi'na katildigi için basarilar dileyerek, "Umarim iyi sonuçlar elde ederiz. Yönetim olarak basarilar diliyoruz. Ayrica maçlari yayinlayacak olan TRT ve Saran Grubu'na da tesekkür ediyorum. Bu sayede tüm ülkenin kadinlarimizi izleme sansi olacak." dedi.

Türkoglu, "Ilerleyen tarihlerde organizasyonlarimiz var. Avrupa sampiyonalarina katilacak alt yapi takimlarimiz olsun, A Milli Erkek Basketbol Takimi'nin 12-20 Agustos'ta Istanbul'da yapilacak olimpiyata katilma turnuvasi olsun, kazanma amaçlarimiz var. Basinin burada olmasi, destekleniyor olmamiz anlamina gelir." diye konustu.

- "Hedefimiz en üst seviyeler"

Kadin Milli Takimi'nin olimpiyatlara katilma hedefleriyle ilgili bir soruyu yanitlayan Baskan Türkoglu, su ifadeleri kullandi:

"Buradan tüm ekibe bir baski kurmak istemeyiz. Ama gerek hocamiz gerek sporcu arkadaslarimiz turnuvanin ne kadar degerli oldugunun bilincindeler. Herkes yanlarinda. Onlardan tüm istegimiz, ülkeyi gururlandiracak bir performans sergilemeleri. Sahada gösterecekleri performans önemli. Tabii ki hedefimiz her zaman milli takim olarak basarida en üst seviyelerdir. Gruptan çikmak, o momentumla daha yukarilara çikmak. Daha fazla onlari strese sokmayip basarilar dilemek istiyorum. Basarilari tüm ülkeyi gururlandiracaktir. 85 milyonun kenetlendigi bir zamanda basketbolun buna katkisi olacaktir."

- Ekrem Memnun: "Bu yil olimpiyat yili"

Ekrem Memnun da, çok önemli bir turnuvaya katilacaklarini söyledi.

Memnun, son iki Avrupa sampiyonasinda gruptan çikamadiklarina dikkati çekerek, su degerlendirmede bulundu:

"Türkiye milli takimi, mirasi çok güçlü olan bir takim. Daha önce turnuva kaçirmamistik uzun dönem. Bizim istedigimiz büyük turnuvalarda yer almak. Bu yil olimpiyat yili. Bu turnuva, olimpiyatta yer alacak takimlarin kendini deneyecegi çok önemli bir turnuva. Herkesin hayali olimpiyatta yer almak. Herkes en iyi oyunuyla gelmeye çalisiyor. Bizim için de aynisi geçerli. Olimpiyat vizesi alan takimlardan biri olmayi hedefliyoruz. Bütün planlarimiz yaptik. Iyi çalistigimizi düsünüyorum. Sezon içinde yeterince sorumluluk alamayan arkadaslar oldu. Onlarin hem fiziksel hem mental motivasyonlarini artirmak için çalistik. Çok yol kat ettik. Herkes iyi niyetli çalisti. Her takimda oldugu gibi ufak tefek sakatliklarimiz oldu. Bizim sorunlarimizdan biri de bu sakatliklar oldu. Simdi artik persembe günü Sirplarla oynayacagiz. Kazanmaktan baska bir sey düsünmüyoruz. Hiç bir grup maçi kolay degil, tahminler olsa turnuvalar olmazdi. Yaptigimizi bütün çalismalari sahaya yansitip gerekli sonucu almak için mücadele edecegiz."

- "Amacimiz her seyi kazanmak"

Turnuvaya iyi hazirlandiklarini ve maç maç baktiklarini aktaran Memnun, "Hedefimiz ilk günden beri yillardir belli; büyük turnuvalarda yer almak. Kimsenin üstünde zihinsel baski yaratmak istemiyoruz. Zaten biliyor herkes bunu. Yapilacak seyleri biliyor arkadaslar. En iyi sekilde yaparsak sonuç zaten kendiliginden gelecektir. Zihinsel ve fizik olarak da, oyun olarak da haziriz. Devsirme oyuncumuz bizimle olamadi sakatliktan dolayi, simdi o da katildi aramiza. Orada geregini yerine getirecegiz." dedi.

Grupta birincilik için rakipleri Sirbistan ile oynayacaklari hatirlatilan Ekrem Memnun, daha önce iki defa grup birincisi olarak çiktiklari ancak dördüncüye çeyrek finali kaybettiklerine vurgu yaparak, "Tabii ki önemlidir birincilik. Ekstra bir gün oluyor dinlenmek için. Diger takimlar da güçlü. Asil hedefimiz gruptan çikmak. Zihinsel olarak dayanikli olmak çok daha önemli fizikselden öte. Nefes aldikça bu tür turnuvalarda her maç yeni bir sans. Galibiyeti de maglubiyeti de dogru yönetmek lazim. Tecrübeli insanlariz. Amacimiz her seyi kazanmak ama maç maç bakacagiz. Gelecekle ilgili kaygi ve stres yasamak istemiyoruz." görüsünü paylasti.

- Kaptan Olcay Çakir Turgut: "Seneler geçtikçe daha iyi olacagiz"

A Milli takim kaptani Olcay Çakir Turgut da, turnuva öncesi çok güzel bir hazirlik süreci geçirdiklerini ve çok maç yaptiklarini anlatarak, "Kazandik, kaybettik, hatalarimizi gördük. Aramiza katilan yeni arkadaslar var. Gençlesme döneminden geçtik ve seneler geçtikçe daha iyi olacagimiz düsünüyorum. Sirbistan maçimiz var önümüzde, adim adim gidecegiz. Gruptan en iyi sekilde çikmak istiyoruz, sonra da diger adimlar." ifadesini kullandi.

Her maçin çok zor geçecegini ve kazansalar da kaybetseler de bir maçin bir sey kaybettirmeyecegini söyleyen Turgut, "Hemen önümüze bakmamiz gerekiyor. Psikolojik olarak hazirliklarimizi yaptik. Ülkemizi orada en iyi sekilde temsil etmek istiyoruz." diye konustu.

TBF Kadin Milli Takimlar Direktörü Nilay Yigit Kartaltepe ve A Kadin Basketbol Takimi Menajeri Yasemin Horasan ise, öncelikli hedeflerinin gruptan çikmak oldugunu kaydederek, milli takimin olimpiyat hedefini de gerçeklestirmeyi dilediklerini dile getirdi.

Konusmalarin ardindan A Milli Kadin Basketbol Takimi, toplu fotograf çektirdi. Turnuva öncesi 15 dakikasi basina açik olan son antrenmanini yapti.

- FIBA 2023 Kadinlar Avrupa Basketbol Sampiyonasi

Slovenya'nin baskenti Ljubljana ile Israil'in Tel Aviv kentinde düzenlenecek organizasyon, 8 grup maçiyla 15 Haziran Persembe günü baslayacak.

D Grubu'nda yer alan ve grup maçlarini Ljubljana'da oynayacak Türkiye'nin maç programi söyle:

15 Haziran 2023, TSI 16.00 Türkiye-Sirbistan

16 Haziran 2023, TSI 13.15 Macaristan-Türkiye

18 Haziran 2023, TSI 21.45 Türkiye-Slovakya

Maçlarin ardindan grubunu lider tamamlayan takimlar, dogrudan çeyrek finale kalacak. Grup ikincileri ile üçüncüleri ise 19 ve 20 Haziran tarihlerinde çapraz eslesmeyle birbiriyle karsilasacak ve kazanan taraflar, son 8 takim arasina adini yazdiracak.

Tek maç üzerinden oynanacak çeyrek final maçlari 22 Haziran'da, yari finaller ise 24 Haziran'da yapilacak. Sampiyona, 25 Haziran'daki final ve üçüncülük maçlariyla tamamlanacak.