TIKA'dan Afgan kadinlarinin mesleki egitimine destekSayed Khodaiberdi Sadat

TIKA'dan Afgan kadinlarinin mesleki egitimine destekSayed Khodaiberdi Sadat

KABIL (AA) - Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan Afganistan’in batisindaki Herat kentinde bulunan Kadinlari Güçlendirme ve Meslek Kazandirma Merkezi binasinin tadilati yapilarak merkeze ihtiyaç duyulan malzeme ve donanim destegi saglandi.

Herat Il Sosyal Isler Müdürü Ebu Muhammed Mensur, Kadinlari Güçlendirme ve Meslek Kazandirma Merkezine malzemelerin teslim töreninde konustu.

TIKA’nin her zaman Afgan halkina destek oldugunu belirten Mensur, söz konusu binanin tadilatini ve tefrisatini yapan TIKA'nin önemli bir hizmete imza attigini söyledi.

Kadinlari Güçlendirme ve Meslek Kazandirma Merkezinin Sorumlusu Fatime Tohi, ihtiyaç duyulan bu büyük kapsamli destek sayesinde daha çok egitim ile üretim yapabileceklerini vurguladi.

TIKA Herat Koordinatörü Arafat Deniz de Afganistan’da dezavantajli gruplara her zaman öncelik verilmesi gerektigini ve bu açidan kadinlarin egitimi ile üretimine katkida bulunmak adina büyük kapasiteye sahip bir merkezin fiziki sartlariyla donanim imkanlarini iyilestirdiklerini dile getirdi.

Böylece merkez binasinin genel tadilati disinda çevre düzenlenmesi ve bahçede pazar yeri kurulmasi için çalismalari geçen yil yaptiklarini hatirlatan Deniz, "Bu yil da temin ettigimiz ofis malzemeleri, 68 dikis makinesi ve mutfak araç gereçleri ile hem ögrenen hem üreten kadinlar için kapsamli bir zemin olusturduk." dedi.

2006'dan bu yana faaliyet gösteren Kadinlari Güçlendirme ve Meslek Kazandirma Merkezinin tadilati, 2022'de TIKA tarafindan yapilmisti.