Hiranur Vakfindaki bazi yapilarin yikimina yürütmeyi durdurma karariHasan Hüseyin Kul,Handenur Özdemir

Hiranur Vakfindaki bazi yapilarin yikimina yürütmeyi durdurma karariHasan Hüseyin Kul,Handenur Özdemir

ISTANBUL (AA) - Istanbul Sancaktepe'deki Hiranur Vakfinin bazi bölümlerinin ruhsatsiz oldugu gerekçesiyle Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) ekiplerince yikilmasi islemi, mahkeme karariyla geçici olarak durduruldu.

IBB ekiplerince, Hiranur Vakfinda imara aykiri oldugu belirtilen yapilarin yikimi sürerken vakfin avukati Bulut Müslüm Gezer tarafindan, yürütmenin durdurulmasi istemiyle idare mahkemesine basvuruda bulunuldu.

Gezer, basvurusunda, IBB ile Sancaktepe Belediyesinin yapi tatil tutanaklarinin birbirleriyle çelistigini belirterek, ilk mescit katinin ruhsatinin oldugunu, projeye uygun yapildigini ve devam eden bir yapi imalatinin da bulunmadigini ifade etti.

Dosyayi görüsen Istanbul 11. Idare Mahkemesi, IBB'den yapiyla ilgili olan tahliye karari, yikima dair tutanagi ve konuya iliskin tüm bilgi ve belgeleri içeren islem dosyasinin onayli bir örnegini istedi.

IBB'ye savunma ve ara karari gereginin yerine getirilmesi için 30 gün süre veren mahkeme, savunma ve ara karar cevabi gelinceye kadar ya da verilen süre geçinceye kadar dava konusu islemin yürütülmesinin durdurulmasina karar verdi.

Mahkeme kararinin teblig edilmesinin ardindan yikim islemi durduruldu.