Sierra Leone'de "siyasi sokak mitingleri" yasaklandiAdam Abu-bashal

Sierra Leone'de "siyasi sokak mitingleri" yasaklandiAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - Bati Afrika ülkelerinden Sierra Leone'de genel seçimler yaklasirken, ülkede onlarca yildir yapilan ve gelenek haline gelen "siyasi sokak mitinglerine" yasak getirildi.

Siyasi Partiler Düzenleme Komisyonundan yapilan açiklamada, ülkede siyasal siddet olaylarinin engellenmesi amaciyla siyasi sokak mitinglerinin yasaklandigi belirtildi.

Seçim dönemlerinin "dans ve nese zamani olmadigi" aksine "derin düsünme zamanlari" olduguna isaret edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Halkimizin safligindan faydalanan politikacilar, uyusturucu ve diger sarhos edici maddeler kullanarak seçmenlerin, özellikle de gençlerin düsünce süreçlerini bulaniklastirmak için yillar boyunca bu sokak sirklerini etkili sekilde kullandilar."

Sierra Leone'de 24 Haziran'da yapilacak genel seçimlerde 4 siyasi parti yarisirken, iktidardaki Sierra Leone Halk Partisi (SLPP) ve ana muhalefet partisi Tüm Halk Kongresi (APC) bu tür sokak mitingleri düzenliyor.

Ülkede getirilen bu yeni yasaga göre, siyasi partiler, kampanya etkinliklerini stadyum veya toplum merkezi gibi tek bir mekanda düzenleyebilecek.