Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Kacir: "Bu hafta Türkiye'nin otomobili Togg satisa çikiyor olacak"Hatice Senses Kurukiz- "Türkiye bugün bölgesinin parlayan üretim üssü haline gelmis durumda. Bugün Türkiye otomotivde Avrupa'nin dördüncü, dünyanin 14. büyük üreticisi oldu. Simdi önümüzde büyük bir firsat penceresi var. Bu hafta Allah'in izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satisa çikiyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle bulusuyor olacak" - "(Afetten etkilenen sehirler) Allah'in izn

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Kacir: "Bu hafta Türkiye'nin otomobili Togg satisa çikiyor olacak"Hatice Senses Kurukiz- "Türkiye bugün bölgesinin parlayan üretim üssü haline gelmis durumda. Bugün Türkiye otomotivde Avrupa'nin dördüncü, dünyanin 14. büyük üreticisi oldu. Simdi önümüzde büyük bir firsat penceresi var. Bu hafta Allah'in izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satisa çikiyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle bulusuyor olacak"
- "(Afetten etkilenen sehirler) Allah'in izn

ISTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir, Türkiye'nin bugün bölgesinin parlayan üretim üssü haline geldigini belirterek, "Bugün Türkiye otomotivde Avrupa'nin dördüncü, dünyanin 14. büyük üreticisi oldu. Simdi önümüzde büyük bir firsat penceresi var. Bu hafta Allah'in izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satisa çikiyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle bulusuyor olacak." dedi.

Kacir, MÜSIAD Genel Merkez binasinda gerçeklestirilen Genç MÜSIAD'in 15. Olagan Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, ülkenin büyük bir felaketle mücadele ettigini, yaralarin hep birlikte sarilacagini söyledi.

Ilk andan itibaren devletin en üst düzeyde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde görülmemis bir çabayi ortaya koydugunu aktaran Kacir, "Allah'in izniyle, insallah biz bu sehirleri yeniden insa edecek, yeniden ihya edecek ve daha güçlü bir gelecege tasiyacak bir inanca ve iddiaya sahibiz." diye konustu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi olarak yine ilk andan itibaren ihtiyaç duyulan tüm malzemelerin, ekipmanin, teçhizatin bölgeye tedarik edilmesi, bütün ayni yardimlarin en etkin sekilde dagitilmasina yönelik lojistik sistemin olusturulmasi, Evim Yuvan Olsun gibi dijital kampanyalarin genis sekilde baslatilmasi, simdi de yeniden bu bölgede üretim çalismalarinin hizla baslamasi için büyük bir çaba gösterdiklerini dile getiren Kacir, sunlari kaydetti:

"Bu sehirler özellikle son 10-15 yillik dönemde bölgenin parlayan yildizi haline gelmis sehirler. Kahramanmaras, Hatay, Malatya, Adiyaman ve diger tüm sehitlerimiz son dönemde büyük bir atak içerisinde. Biz asla bu sehirlerimizi yalniz birakamaz, asla onlari gözden çikaramayiz. Sadece Kahramanmaras'ta 2015'te sanayinin ekonominin içindeki payi yüzde 40 iken, bu payi son 6-7 yil içerisinde yüzde 51'e çikarmayi basarmisiz ve daha gidecek çok yolumuz var. Insallah bütün bu yolculukta basta MÜSIAD olmak üzere tüm sivil toplum paydaslarimizla el ele verecek ve bölgenin yeniden ayaga kalkabilmesi için tüm imkanlarimizi seferber ediyor olacagiz."

Kacir, bu bölgenin Türkiye'nin üretimine, üretim gücüne son dönemde önemli katkilar verdigini, bunun da sürecegini dile getirdi.

- "Türkiye bugün bölgesinin parlayan üretim üssü haline gelmis durumda"

Türkiye'nin büyük bir atilim, hamle içinde oldugunu dile getiren Kacir, "Türkiye bugün bölgesinin parlayan üretim üssü haline gelmis durumda. Bugün Türkiye otomotivde Avrupa'nin dördüncü, dünyanin 14. büyük üreticisi oldu. Simdi önümüzde büyük bir firsat penceresi var. Bu hafta Allah'in izniyle Türkiye'nin otomobili Togg satisa çikiyor olacak. Önümüzdeki günlerde Togg milletimizle bulusuyor olacak. Togg'la birlikte yeni bir yolculuga çikacagiz. Bu sadece bir markanin, bir sirketin yolculugu degil, bu sadece bir otomobil yolculugu da degil, bu mobilite ekosisteminde yükselen yildiz olma iddiasi tasiyan Türkiye'nin yolculugu olacak." yorumunu yapti.

"Bu yüksek teknolojide sadece savunma sanayisinde degil, tüm sivil alanlarda küresel liderlige oynayan Türkiye'nin yolculugu olacak." ifadesini kullanan Kacir sözlerini söyle sürdürdü:

" Togg sadece dünyanin en basarili elektrikli otomobil markalarindan biri olmayacak, beraberinde çok sayida teknoloji girisiminin dogmasina vesile oluyor olacak. Togg'un otonom sürüs yazilimlarini, Togg'un elektrikli araç yazilim ve donanimlarini yine bu ülkenin milli sirketleri gelistiriyor ve rekabetçi sekilde dünya pazarlarina bu teknolojileri ihraç ediyor olacak. Biz tarih boyunca iddia sahibi olmus bir ülkeyiz. Tarih boyunca iddiasinin arkasinda dimdik durmus bir milletiz ve son 20 yilda kazana geldigimiz bu iddiadan Allah'in izniyle asla vazgeçmeyecegiz."

Kacir, Türkiye'nin diger alanlardaki basarilarini da anlatarak tüm sektörlerde büyük bir atilim ve hamle içinde olundugunu söyledi.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki çalismalarina da deginen Kacir, "Cumhuriyetimiz 100 yasina adim atti. Biz bu Cumhuriyeti tam bagimsizlik iddiasiyla kurduk ve bu iddiamizdan Allah'in izniyle asla vazgeçmeyecegiz. Iste savunma sanayi bu iddianin altindaki önemli mühürlerden biridir. Ama biliyoruz ki sadece savunma sanayisi degil, tüm alanlarda, kritik teknolojilerde tam bagimsizligi gerçeklestirmek, bu iddiaya sahip olmaya devam etmek için mutlak bir ön kosuldur." seklinde konustu.

Kacir, tüm diger sektörlerde de benzer basari hikayelerini çogaltabilmek için daha fazla gayet göstereceklerini ifade ederek, 2030'a kadar ülkede en az 100 bin teknoloji gelistiren yeni sirket kurulmasina vesile olmak için çaba göstereceklerini vurguladi.

Milyar dolar degeri asan teknoloji girisimlerinin sayisini 7 yil içerisinde 100'e çikaracaklarini dile getiren Kacir, "Artik önümüzdeki iki ay Türkiye için bir seçim dönemi. 14 Mayis 2023'te milletimiz hep birlikte sandik basina gidecek. Tabii 14 Mayis çok anlamli bir tarih. Türk demokrasi tarihi için hepimizin hafizalarinda kazinmis, çocuk yastan itibaren hepimizin ögrendigi bir tarih.

Insallah bu tarihe yakisir sekilde Türkiye'yi Türkiye Yüzyili yolculugunda yoluna güçlü sekilde devam eden bir ülke kilmak adina hep birlikte üzerimize düseni en iyi, en kuvvetli sekilde yapacagimiza yürekten inandigimi ifade etmek istiyorum. Bu güzel ülke için, medeniyetimiz için, mazlum milletler için hep birlikte daha yapacak çok isimiz var." ifadeleriyle sözlerini tamamladi.