Samsun'da Bafra Mehmet Yildiz Halk Egitimi Merkezinin yeni binasi hizmete girdiEmre Dilek

Samsun'da Bafra Mehmet Yildiz Halk Egitimi Merkezinin yeni binasi hizmete girdiEmre Dilek

SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde Mehmet Yildiz Halk Egitimi Merkezinin yeni hizmet binasinin açilisi ile yil sonu sergisi gerçeklestirildi.

Vali Zülkif Dagli, açilis törenindeki konusmasinda, binanin 3 yil önce atil ve kullanilmaz halde oldugunu söyledi.

Binanin 1890'da Efraim Aga Konagi olarak yapildigini, yüz yili askin süredir egitime hizmet ettigini anlatan Dagli, "Eski Bafra TSO Baskani Gölsel Basar ile is insani Mehmet Yildiz irtibat kurmus. Kaymakam, Belediye Baskani güzel yaklasimda bulunarak hayir isi hemen karsilik buldu ve bu eser tekrar Bafra'miza kazandirildi." dedi.

Bafra Kaymakami Cevdet Ertürkmen ise saglik kadar kültür ve egitimin de önemli oldugunu dile getirerek, "Halk egitimi merkezlerini kültür sagligi merkezi olarak görüyoruz. Yildiz ailesinin yapmis oldugu bu çalisma, Bafra'mizin sosyal ve ekonomik hayatina büyük katki saglayacaktir. Bafra'miza binamizin hayirli ugurlu olmasini dilerim. Mehmet Yildiz ve ailesine tesekkür ederim." ifadesini kullandi.

Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç da ilçede daha önce de restore edilen tarihi binalar bulunduguna dikkati çekerek, "Ama bu eser çok önemli. Halk egitim çalismalari burada daha da anlamli olacak. Belediye olarak halk egitim çalismalarina her zaman destek verdik, vermeye de devam edecegiz." diye konustu.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Ali Katipoglu da Bafra Halk Egitimi Merkezinde 400 ögreticiyle 21 bin 248 kursiyere 1417 kurs faaliyeti gerçeklestirildigini belirterek, "Spordan, resim ve müzige, el sanatlarina kadar kurslarimiz mevcut. Yeni binamizla daha güzel isler yapacagimiza inaniyorum. Hayirsever is insanimiza da tesekkür ediyorum." diye konustu.

Hayirsever Mehmet Yildiz da dört kardes olarak bu okulda okuduklarini dile getirerek, "Agabeyim de hayir isleriyle ugrasir. Allah der ki, 'Ver'. Allah verenlerden eyledi." dedi.

Programda binanin açilisinin ardindan halk oyunlari gösterisi ve Türk Halk Müzigi dinletisi sunuldu, sergi alani gezildi.

Programa Bafra Cumhuriyet Bassavcisi Olcay Aksoy, Ilçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapili, Ilçe Jandarma Komutani Üstegmen Fatih Özer ile davetliler ve vatandaslar katildi.