Sakarya'da yetimler "Okula Merhaba" senliginde eglendiEmre Ayvaz

Sakarya'da yetimler "Okula Merhaba" senliginde eglendiEmre Ayvaz

SAKARYA (AA) - Sakarya IHH Insani Yardim Dernegi tarafindan, yetimler için yeni egitim ögretim yili öncesi senlik düzenlendi.

Sakaryapark'taki "Okula Merhaba" senligine aileleriyle gelen çesitli yas ve uyruktan çocuklar, kendileri için kurulan stantlarda çesitli etkinliklere katildi.

Pinyata, okçuluk, ip atlama, matrak, parkur oyunlari, halat çekme, çuval yarisi, yumurta tasima, masa tenisi, labirent, langirt oyunlari oynayan çocuklar, görevliler esliginde yüzlerini boyadi. Boyama ve ebru da yapan yetimlere, program sonunda yemek ikram edildi.

Dernek Baskani Engin Sezer, AA muhabirine, programin Sakarya'daki yetimler için güzel bir organizasyon oldugunu belirtti.

Etkinlikle yetimlerin okul öncesi moral bulmasini amaçladiklarini belirten Sezer, "Kurulan stantlarla çocuklar kendi isteklerini dilegince yerine getiriyor. En çok boyama istasyonunda vakit geçiriyorlar çünkü bu çocuklarin kendi hayalini çizmeye ihtiyaci var. Bunlari çizerek, boyayarak çok güzel bir gün geçiriyorlar." diye konustu.

Sezer, kentte kayitli 1200 yetim bulundugunu aktararak, "Her sene oldugu gibi bu sene de kirtasiye ve okul kiyafeti yardimi çalismamiz var. Sakaryalilari bu faaliyete davet ediyorum. Bunlar bizim çocuklarimiz ve Sakaryalilarin bu çocuklara hamil olmasini istiyoruz." dedi.