Sabanci Vakfi'ndan "Ekim Zamani" etkinligiGökhan Yildiz- Sabanci Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Güler Sabanci: - "Sivil topluma can suyu olmasi için 2006 yilinda baslattigimiz Sabanci Vakfi Hibe Programimiz ne mutlu ki kesintisiz bir sekilde, güçlenerek bugünlere geldi"
ISTANBUL (AA). - Sabanci Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Güler Sabanci, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda da güçlü ve etkin sivil toplum kuruluslarinin var olmasi için bizler de destegimizi artirarak sürdürüyoruz. Aradan geçen 17 yilda, 238 projeye 80 milyon TL’den fazla hibe destegi saglandi." dedi.
Sabanci Vakfi'nin düzenledigi Ekim Zamani etkinliginde konusan Sabanci, tüm bireylerin haklardan esit yararlandigi bir toplum idealiyle, güçlü ve etkin sivil toplum kuruluslarinin varligi için çalistiklarini belirtti.
Sabanci, sunlari kaydetti:
"Ekim umut zamani diyorum. Benim için ekim ayi yeni bir dönemin baslangici oluyor. Bu yil 17'ncisini gerçeklestiriyoruz. Ekim zamaninin bu etkinliklerde sizinle bir arada bulunmaktan dolayi büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sivil topluma can suyu olmasi için 2006 yilinda baslattigimiz Sabanci Vakfi Hibe Programimiz ne mutlu ki kesintisiz bir sekilde, güçlenerek bugünlere geldi. 17 yil boyunca büyüyen ve derinlesen Hibe Programimiz ile bugüne kadar yalnizca sivil toplum kuruluslarina hibe vermedik.
Ayni zamanda toplumsal esitlik mücadelesinde destekledigimiz tüm kurumlarla gönül bagi kurduk, yol arkadasligi yaptik. Ancak toplumsal gelisme için tek bir kurumun mücadelesi yetmez. Bu hedefe ulasmak için; kamu kurumlari, is dünyasi, yerel yönetimler, akademi ve bireylerin bir arada çalismasi gerekir. Özellikle sivil toplum kuruluslari olmadan toplumsal gelisme olamaz. Demokrasinin olmazsa olmazi sivil toplum kuruluslari, toplumsal ihtiyaçlari sahada, yakindan tespit eden ve sorunlara somut çözümler üreten en önemli aktörlerdir."
Sabanci söyle devam etti:
"Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda da güçlü ve etkin sivil toplum kuruluslarinin var olmasi için bizler de destegimizi arttirarak sürdürüyoruz. Aradan geçen 17 yilda, 238 projeye 80 milyon TL’den fazla hibe destegi saglandi. Daha da önemlisi ama önümüzdeki yil 50. yasini kutlayacak Vakfimizin yillar içerisinde biriktirdigi tecrübeyi de kurumlarla paylasiyoruz.
Her bir projeyi beraber büyütüyor, etki alanini genisletmek üzere çalisiyoruz. Kisacasi, ortak bir hedef ugruna birlikte yürüyoruz. Bu sayede, Türkiye’nin 81 ilinde, yüz binlerce insana hep birlikte ulastik. Tüm proje sahiplerine, Türkiye’nin toplumsal gelisimine katki sunan çalismalari için minnet duydugumu ifade etmek istiyorum."
Ekim Zamani bulusmasinda Dört Mevsim Yasam Boyu Oyun ve Ögrenme Dernegi, Ev Hanimlari Dayanisma ve Kalkindirma Dernegi, Fethiye Turizm Tanitim Egitim Kültür ve Çevre Vakfi, Herkes için Erisilebilir Yasam Akademisi Dernegi, Karadeniz Yeni Ufuklar Dernegi, Kökler ve Filizler Dernegi ve Türkiye Kas Hastaliklari Dernegi projelerinin sonuçlarini, projelerini hayata geçirirken yasadiklari deneyimleri, gelecek dönem planlarini ve faydalanicilarin öykülerini aktarma firsati buldu.