SSB Baskani Ismail Demir: "TEKNOFEST gelecegi çok yüksekte olan bir ülkenin ve insanlarin festivali"Furkan Gençoglu- "Bugün ortaya konan her ne varsa siz gençler bunlarin çok daha iyisini yapabileceksiniz. Artik Türkiye Yüzyili sizlerin ellerinde çok daha yükseklere ulasacak"

SSB Baskani Ismail Demir: "TEKNOFEST gelecegi çok yüksekte olan bir ülkenin ve insanlarin festivali"Furkan Gençoglu- "Bugün ortaya konan her ne varsa siz gençler bunlarin çok daha iyisini yapabileceksiniz. Artik Türkiye Yüzyili sizlerin ellerinde çok daha yükseklere ulasacak"

ISTANBUL (AA) - Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii (SSB) Baskani Ismail Demir, "Bugün ortaya konan her ne varsa siz gençler bunlarin çok daha iyisini yapabileceksiniz. Artik Türkiye Yüzyili sizlerin ellerinde çok daha yükseklere ulasacak." dedi.

Türkiye'de milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kurulusun paydasligiyla, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen TEKNOFEST, ikinci gününde Istanbul Atatürk Havalimani'nda devam ediyor.

Etkinligin dün yapilmasi planlanan ancak yogun yagis sebebiyle ertelenen açilis seremonisi TEKNOFEST Istanbul'un ikinci gününde gerçeklestirildi.

Açilis seremonisinde konusan Demir, TEKNOFEST’in tek bir sehir ve tek bir ülkede yapilamayacak kadar büyük bir festivale dönüstügünü söyledi.

Demir, TEKNOFEST'in bir bereketin göstergesi oldugunu belirterek, " Tamamen iyi niyetli, ülke için bir seyler yapmak isteyen insanlarin besmele ile yola çikti. Türkiye bir milli teknoloji hamlesi içinde. Sadece havacilik, uzay ve savunma degil teknolojinin çesitli alanlarinda çok sayida gencimiz ve çok sayida kurulusumuz büyük bir gayretle çalisiyor." seklinde konustu.

TEKNOFEST'in gelecegi çok yüksekte olan bir ülkenin ve insanlarin festivali oldugunu vurgulayan Demir, "Tarim, yer alti, su alti, su üstü, ulasim, iletisim, enerji ve insanlik yararina olan her alanda faaliyetleri görüyoruz. Milli Teknoloji hamlesinin atesi yakildi ve bu ates çig gibi büyüyecek. Bugün ortaya konan her ne varsa siz gençler bunlarin çok daha iyisini yapabileceksiniz. Artik Türkiye Yüzyili sizlerin ellerinde çok daha yükseklere ulasacak." ifadelerini kullandi.

- "Yüksek ideallere dogru gidisimiz basladi"

Ismail Demir, Savunma Sanayii Baskanligi standinda bir zaman tüneli olusturduklarini hatirlatarak, su degerlendirmelerde bulundu:

"Zaman tünelimizin amaci geçmisten bugüne Türk savunma sanayisinde yasanan gelismeleri göstermek. Bu alanda bir tarihçe olusturmak. Geçmiste bu alanda bir seyler yapmak isteyen milli duygularla donatilmis insanlar olmadi mi? Tabii ki oldu. Ama ne oldu? Çesitli takozlarla, engellerle karsilastilar. Arkadaslar geçmisten simdiye kadar Türk savunma sanayine gelismeyi göstermek istiyoruz ama burada asil amaç bir tarihçe koymak.

Buraya baktiginizda göreceksiniz, geçmiste milli duygularla donatilmis ülke için bir seyler yapmak isteyen insanlarimiz olmadi mi? Tabii ki oldu. Ama ne oldu? Çesitli takozlar, çesitli engellerle karsilastilar. Hani Üstad Necip Fazil'in söyledigi bir söz var; 'Bir sey koptu benden bir sey her seyi tutan bir sey’ Iste o bizden kopan sey bunlara engel olan seydi. Bugün o kopan sey yerine konuldu. Çok güçlü bir iradeyle artik bu ülkede o kopan seyler yerine konuyor. Onlarin konmasiyla beraber yüksek ideallere dogru gidisimiz basladi."