Uludag Elektrik'ten abonelik için islem merkezlerine gelen depremzedelere "hosgeldin" paketiElif Özlem Çelikler

Uludag Elektrik'ten abonelik için islem merkezlerine gelen depremzedelere "hosgeldin" paketiElif Özlem Çelikler

BURSA (AA) - Uludag Elektrik, depremden etkilenen bölgelerden gelerek Güney Marmara'ya yerlesen ve abonelik yapmak için islem merkezlerine gelen depremzedeleri, ihtiyaç ürünlerinin yer aldigi "hosgeldin" paketiyle karsiliyor.

Sirket, hizmet alani içerisinde yer alan Bursa, Balikesir, Çanakkale ve Yalova'ya gelen afetzedelere, abonelik islemleri için geldikleri müsteri merkezlerinde ihtiyaç malzemelerinden olusan bir "hosgeldin" paketi sunuyor.

Içerisinde hijyen ve bakim malzemeleriyle, çocuklar için boyama kitabi ile boya kalemlerinin bulundugu paketin üzerinde ise "Ülkemizde meydana gelen depremden dolayi büyük üzüntü duyuyoruz. Bu zor günleri hep birlikte atlatacak ve yaralarimizi birlikte saracagiz. Sehrimize hosgeldiniz. Yeni yerinizde saglikla oturmanizi dileriz." mesaji yer aliyor.

Uludag Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, sirket binasinda gazetecilere yaptigi açiklamada, ülkede çok büyük bir afet yasandigini animsatarak, sirket olarak depremin ilk anindan itibaren bölgedeki ihtiyaçlarin giderilmesi noktasinda ellerinden geleni yapmaya basladiklarini ifade etti.

Ilk etapta sartlarin agirligi nedeniyle hayati malzemelerin bölgeye ulastirilmasina katkida bulunduklarini aktaran Aytac, "Yine grup olarak hem arama kurtarma ekiplerine hem de tekrar sehirlerde hayatin canlanmasinda ekiplerimiz halen orada görevlerini sürdürüyorlar. Tabii deprem sadece su an o bölgeyi degil, ikameti orada olup baska bölgelere geçen vatandaslarimizi da derin bir sekilde etkiledi. Bölgemizde de gerek otellerde, yurtlarda, misafirhanede bazi vatandaslarimiz kaliyor ama bazilari da artik kalici olarak ikametgahlarini buraya tasidiklarindan elektrik abonelikleri islemlerini gerçeklestiriyorlar." diye konustu.

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumunun (EPDK) aldigi karar geregi aboneliklerin ücretsiz bir sekilde yapildigini dile getiren Aytac, sunlari kaydetti:

"Biz de sirket olarak bölgemize gelen depremzedelere 'hosgeldin' demek, onlarin yanlarinda oldugumuzu hissettirmek, morallerini yükseltmek için bir 'hosgeldin' paketi hazirladik. Bunun içerisinde hem acil, evde ihtiyaçlarini giderecek sekilde hijyen paketleri, temizlik malzemeleri, havlu gibi malzemeler bulunuyor hem de bir yandan ögrencilerle beraber geldiler. Dolayisiyla onlara yönelik boyama kitaplari ve kalemlerini, defter gibi kirtasiye malzemelerini de içeriyor."

Aytac, afetzedelerin kendilerini bir nebze de olsun evlerinde hissetmelerini saglamak için bu çalismayi yaptiklarini belirterek, "Çok güzel dönüsler de aliyoruz. Bölgemizde onlari misafir ettigimiz süre boyunca da gerek elektrik faturalarinin ödenmesinde gerek bölgede kalici projelerin hayata geçirilmesinde hep yanlarinda olacagiz." ifadelerini kullandi.