Rusya denetim kapsaminda Pasifik Filosu'nu savasa yüksek hazirlik durumuna geçirdiDmitri Chirciu

Rusya denetim kapsaminda Pasifik Filosu'nu savasa yüksek hazirlik durumuna geçirdiDmitri Chirciu

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, denetim kapsaminda Pasifk Filosu'nun savasa yüksek hazirlik durumuna geçirildigini bildirdi.

Soygu, baskent Moskova'da askeri yetkilerle yaptigi toplantida, Devlet Baskani Vladimir Putin'in talimatiyla orduda denetimlerin yapildigini söyledi.

Bunun askeri güçlerin hazirlik durumunu tespit etme ve iyilestirme amaciyla yapildigini belirten Soygu, "Bugün saat 9'da (Vladivostok saati) Pasifik Filosu devreye geçirildi ve savasa yüksek hazirlik durumuna geçmeye basladi." dedi.

Soygu, denetim kapsaminda Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri, askeri birlikler ile destek birliklerinin de devre sokuldugunu aktararak söyle devam etti:

"Denetimin amaci, silahli kuvvetlerin potansiyel bir düsmanin okyanus ve deniz bölgelerindeki saldirganligini püskürtme yetenegini gelistirmektir. Filonun, Genelkurmay Baskanliginin emirlerine uygun sekilde egitim plani gelistirerek kisa sürede savas operasyonlari için hazirligini yapmasi, yakin ve uzak deniz bölgelerinde bazi savas egitimi gerçeklestirmesi gerekecek."

Bu baglamda Ohotsk Denizi'nin güney kismi, Kuzey Pasifik Okyanusu'ndaki Sahalin Adasi ve Kuril Adalari'na olasi düsmanin konuslanmasinin engellenmesi gerektigini vurgulayan Soygu, denetimin Rusya Deniz Kuvvetleri Baskani Amiral Nikolay Evmenov'un yönetiminde gerçeklesecegi bilgisini paylasti.