Bulgaristan’da Türkiye'deki 14 Mayis seçimleri için oy verme islemi basladiIhvan Radoykov

Bulgaristan’da Türkiye'deki 14 Mayis seçimleri için oy verme islemi basladiIhvan Radoykov

SOFYA (AA) - Bulgaristan’daki Türk vatandaslari, Türkiye'de 14 Mayis'ta yapilacak Cumhurbaskani ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandik basina gidiyor.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçiligi önünde sabah saatlerinde oy vermeye gelen çok sayida vatandas siraya girdi.

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Büyükelçiligin yani sira Burgaz ve Filibe baskonsolosluklarinda sandik açtiklarini belirterek Bulgaristan’daki oy kullanma sürecinin 7 Mayis’a kadar devam edecegini söyledi.

Sekizkök, "Bütün hazirliklarimizi yaptik, vatandaslarimizin en rahat ve seri sekilde oy kullanabilmelerini saglamayi amaçliyoruz. Bütün vatandaslarimizi da sandiklarda hem vatandaslik haklarini hem de vatandaslik sorumluluklarini kullanmaya davet ediyoruz." dedi.

Bulgaristan’da 4 gün kullanilacak oylarin özenle hazirlanan güvenlik odalarinda ilgili siyasi partilerin temsilcilerinin gözetiminde kilitlenerek muhafaza edilecegini anlatan Sekizkök, ülkede 7 bin 900 civarinda kayitli Türk seçmen bulunduguna isaret etti.

Bulgaristan’daki seçim süreci tamamlandiktan sonra Sofya ve Filibe’deki oy pusulalari Türk Hava Yollari (THY) ile Istanbul’a, Burgaz sehrinde verilen oylar ise kara yolu ile Türkiye’de ilgili makamlara teslim edilecek.

Bu arada Bulgaristan’in komsusu olan Türkiye’nin sinir kapilarinda oy kullanma islemi devam ediyor. Yurt disi seçmen kütügüne kayitli vatandaslar, Kapikule, Ipsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Dereköy'deki sinir kapilarinda kurulan sandiklarda da oy kullanabilecek.

Sinir kapilarindaki oy verme islemi 24 saat esasiyla gerçeklesiyor ve 14 Mayis'ta saat 17.00'de sona erecek.