UNICEF, Nijerya'ya 9,3 milyon doz difteri asisi gönderdiAdam Abu-bashal

UNICEF, Nijerya'ya 9,3 milyon doz difteri asisi gönderdiAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonunun (UNICEF), difteri salgininin arttigi Nijerya'ya hastalikla mücadele amaciyla 9,3 milyon doz asi gönderdigi bildirildi.

UNICEF Nijerya Iletisim Sorumlusu Nchekwube Nwosu-Igbo, yaptigi açiklamada, UNICEF'in ülkede hastaligin yaygin oldugu eyaletler için 9,3 milyon doz difteri asisi gönderdigini belirtti.

Nwosu-Igbo, 4 milyon doz difteri asisinin salginin merkez üssü Kano eyaletine sevk edildigini ve asilarin Nijerya hükümetinin salginla mücadelesine destek saglayacagini bildirdi.

UNICEF'in tedarik ettigi 4 milyon doz asiyi da gelecek haftalarda hükümete verecegini anlatan Nwosu-Igbo, Nijerya'daki her çocugun asilanabilmesi için destek çagrisinda bulundu.

Nijerya'da Aralik 2022'den bu yana 7 bin 202 difteri vakasi tespit edildi ve su ana kadar 453 kisi hayatini kaybetti.

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ), Nijerya'da artan difteri vakalari nedeniyle ülkede ikinci salgin dalgasinin yasandigini dogrulamisti.

Kuspalazi olarak da bilinen difteri, "corynebacterium diphtheriae" adli mikroorganizmanin bogaz, burun, göz ve deriye yerlesmesiyle ortaya çikiyor. Bulasici olan hastalik, ölüme yol açabiliyor.