Royal Hali, üçüncü kez satisa çikiyorFatma Eda Topcu- Royal Hali'nin muhammen bedeli 773 milyon TL arti KDV olarak belirlendi

Royal Hali, üçüncü kez satisa çikiyorFatma Eda Topcu- Royal Hali'nin muhammen bedeli 773 milyon TL arti KDV olarak belirlendi

ISTANBUL (AA) - Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF), 2016 yilindan bu yana kayyim olarak görev yaptigi Royal Hali'yi üçüncü kez satisa çikariyor.

TMSF'den yapilan açiklamaya göre, önceki ihalelerde satilamayan Royal Hali'nin muhammen bedeli, KPMG tarafindan hazirlanan rapora göre belirlendi.

TMSF'nin internet sitesinde yayimlanan ilana göre, ihale 24 Mayis'ta yapilacak. Ihaleye katilmak isteyenlerin tekliflerini en geç 23 Mayis 2023'te vermesi gerekiyor. Ihalede kapali zarf ve açik artirma usulleri birlikte uygulanacak.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde 470 personelle faaliyetlerini sürdüren Royal ve Atlas Hali Ticari ve Iktisadi Bütünlügü, 773 milyon TL arti KDV muhammen bedelle satisa çikarildi.

Öte yandan, FETÖ/PDY sorusturmasi kapsaminda aralarinda Royal Hali'nin da bulundugu Naksan Grubu sirketleri, 2016 yilinda kayyima devredilmis, Gaziantep'teki agir ceza mahkemesinin vermis oldugu müsadere karari Yargitay tarafindan da onanmis ve Naksan Grubu sirketlerinin mülkiyeti Hazine'ye intikal etmisti.