Ralli sampiyonu milletvekili Togg talihlisi olduDuygu Yener- Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un talihlilerinden biri de otomobil yarislarina olan tutkunlugu ile bilinen AK Parti Aydin Milletvekili Bekir Kuvvet Erim oldu: - "Kurada hiç sansim yoktur. Öyle kura isleri oldugu zaman 'nasilsa çikmaz' derim. Ama bunda öyle bir sey olmadi. Ilk günden beri çikmayacagi hiç aklima gelmedi" - "Ben uzun menzil için basvurdum. Rengi de Oltu, siyah renk. Togg'un bütün renkleri güzel ama bana yakisan

Ralli sampiyonu milletvekili Togg talihlisi olduDuygu Yener- Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un talihlilerinden biri de otomobil yarislarina olan tutkunlugu ile bilinen AK Parti Aydin Milletvekili Bekir Kuvvet Erim oldu:
- "Kurada hiç sansim yoktur. Öyle kura isleri oldugu zaman 'nasilsa çikmaz' derim. Ama bunda öyle bir sey olmadi. Ilk günden beri çikmayacagi hiç aklima gelmedi"
- "Ben uzun menzil için basvurdum. Rengi de Oltu, siyah renk. Togg'un bütün renkleri güzel ama bana yakisan

TBMM (AA) - DUYGU YENER - Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un talihlilerinden biri de otomobil yarislarina olan tutkunlugu ile bilinen AK Parti Aydin Milletvekili Bekir Kuvvet Erim oldu.

Türkiye 2001 Ralli Sampiyonasi N3 sampiyonu ve 2002 Türkiye Ralli Sampiyonasi Citroen Trophy sampiyonu AK Parti Aydin Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Togg'a basvuran binlerce kisiden biriydi.

Erim, çekilis sonrasinda Togg'un 8 bin 379. talihlisi oldu.

AA muhabirine açiklama yapan Erim, çekilis sonucunu dört gözle bekledigini belirtti.

"Sayin Cumhurbaskani'mizin vizyonuyla 20 yilda çok isler yapildi, insallah daha da güzel isler yapilacak." ifadesini kullanan Erim, yerli otomobili çok önemsemesinin iki nedeni oldugunu söyledi. Erim, "Çocuk yastan itibaren motor sporlariyla ilgileniyorum ayrica çevreciyim. Çevre ile ilgili arabalarin egzosu, emisyonu, gazin bertaraf edilmesi... Bunlar gelecek nesiller için çok önemli." dedi.

Erim, binlerce kisinin basvurdugu bir kuradan kendisinin de çikmasina iliskin "Kurada hiç sansim yoktur. Öyle kura isleri oldugu zaman 'nasilsa çikmaz' derim. Ama bunda öyle birsey olmadi. Ilk günden beri çikmayacagi hiç aklima gelmedi. Esim ve oglum da basvurdu. Onlara çikmadi bana çikti. 8 bin 379. sira. Bakalim ne zaman teslim aliriz?" degerlendirmesinde bulundu.

Güncel arabalarin da dönüstürülmesi gerektigine isaret eden Erim, "Su anda güncel kullandigimiz arabalarin da dönüsmesi lazim. Türkiye'de bu isin bir an önce yapilmasi gerekli. Kullandigimiz arabalarin hepsi milli servet. Onlar dönüsürse ekonomiye de katma deger saglayacak, sektörü canlandiracak. Elektrikli arabalarin, biraz daha ileri gidecegim, hidrojen ile çalisan arabalarin da yayginlasacagindan süphem yok." diye konustu.

- "Uzun menzil, rengi Oltu"

Milletvekili seçildikten sonra firsat buldukça otomobil yarislarina katildigini anlatan Erim, "Belediye baskani oldugum dönemde ilk yillarda organizasyonlar yaparak yarislarin yapilmasini sagladim. Belediye baskaniyken de yarislara katildim. Simdi de firsat buldukça yine TransAnatolia yarisi var... Motor sporlarini yaparken görevlerimi de aksatmadan yapiyorum. Bu konuda vicdanim çok rahat." dedi.

Erim, Türkiye'de motor sporlarinin yayginlasmasi, her ilde, her ilçede motor sporlari tesisi olmasi gerektigini söyledi.

Motor sporlarina küçük yastan itibaren ilgi gösterdigini aktaran Erim, ailesinin de bu spora ilgi duydugunu dile getirerek, "Oglum ile Hitit Rallisi'nde büyük bir kaza yaptik. O pilot ben co-pilottum. Kizim hevesleniyor ancak yarisi yok. Sadece TransAntolia da bana co-pilotluk yapti. Bir dönem de esim co-pilotluk yapti." ifadelerini kullandi.

Erim, kendisine çikan Togg'un özelliklerine iliskin, "Ben uzun menzil aldim. Uzun menzil için basvurdum. Rengi de Oltu. Siyah renk. Begendigim bir renk. Togg'un bütün renkleri güzel ama bana yakisan rengi Oltu diye düsünüyorum. Aslinda dört çeker olsa benim için daha iyi ama bu iki çekerli. Sikinti yok. Yeterli elektrikli olsun." bilgisini paylasti.

Evinde bir sarj ünitesinin mutlaka olacagini bildiren Erim, zamanla bütün akaryakit istasyonlarinda sarj istasyonlarinin yayginlasacagini söyledi.