Millet Partisi, "Millet Ittifaki adinin kullanilmamasi" için YSK'ye itiraz ettiIsmet Karakas

Millet Partisi, "Millet Ittifaki adinin kullanilmamasi" için YSK'ye itiraz ettiIsmet Karakas

ANKARA (AA) - Millet Partisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Küçükgüzel, parti isimlerinin 6'li masa tarafindan ittifak ismi olarak kullanmasina iliskin, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz basvurusu yaptiklarini bildirdi.

Küçükgüzel, partililerle birlikte YSK Baskanligina sunduklari itiraz dilekçesinin ardindan yaptigi açiklamada, "6'li masanin ittifak adi Millet Ittifaki olamaz. Çünkü Millet Partisi kendi adi ve logosu altinda tek basina seçimlere giriyor." ifadesini kullandi.

Millet Ittifaki'ni olusturan 6'li masanin bu ismi benimsemesinin siyasi ahlaka sigmadigini ileri süren Küçükgüzel, söyle devam etti:

"Dünyanin en zengin dillerinden güzel Türkçe'mizde kelime kalmadi mi ki Millet Partisi'nin ön adi olan millet adini ittifakinizda ad olarak kullaniyorsunuz. Siz ad bulamadiysaniz bize söyleseydiniz, biz size yakisan bir ad bulurduk. 6'li masa kendine baska bir ad bulmalidir. 6'li masanin, Millet Partisi'nin adini ittifak olarak belirlemesi ahlaki, hukuki, yasal degildir. Nezakete sigmaz, siyasi ahlaka, erdeme aykiridir. Ayiptir, haksizdir. Kanunlara açikça aykiridir. Her partinin ön adlari kendine özeldir."

Parti olarak düsüncelerini daha önce de kamuoyu ile paylastiklarini animsatan Küçükgüzel, parti adlarini ittifak adi olarak kullanmalari halinde 6'li masaya "gasp ittifaki" diye hitap etmeyi kararlastirdiklarini söyledi.

Küçükgüzel, "Bu sebeple Yüksek Seçim Kurulu'na 6'li masanin ittifak adindaki millet ön adina itiraz basvurumuzu yapiyoruz." diye konustu.