Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Aydin: "Engelliler, engeli sporla asmaya basladi"Fatih Çakmak- "Engellilere hizmet anlaminda dünyanin çok çok önündeyiz, gerek tesislesme, gerek sportif anlamda, devletin direk engellilere spor için böyle katkida bulundugu Türkiye'den baska hiçbir ülke yok"

Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Aydin: "Engelliler, engeli sporla asmaya basladi"Fatih Çakmak- "Engellilere hizmet anlaminda dünyanin çok çok önündeyiz, gerek tesislesme, gerek sportif anlamda, devletin direk engellilere spor için böyle katkida bulundugu Türkiye'den baska hiçbir ülke yok"

ANKARA (AA) - FATIH ÇAKMAK - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Baskani Birol Aydin, ülkedeki bütün özel kisilere ulasmaya çalistiklarini, engellerin devletin destegi ve sporla asildigini belirtti.

Baskan Aydin, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü dolayisiyla AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Her engellinin yapabilecegi bir spor var" sloganiyla yola devam ettiklerini vurgulayarak, "Hem rehabilite amaçli spor yaptirip hem de paralimpik oyunlara sporcu yetistiriyoruz. Insallah simdi Paris 2024'e daha çok sporcuyla gitmek istiyoruz." diye konustu.

"Su anda 4 çocugumuz 2024 Paris Paralimpik Oyunlari'na kota hakki kazandi" diyen Aydin, söyle devam etti:

"Büyük bir emek var, özel sporcular çalismasi yürek ve emek ister o yüzden antrenör arkadaslarima ve ailelerine çok tesekkür ediyorum. Bir özel çocugun evinden çikarilip getirilerek burada Eryaman Olimpiyat Hazirlik Merkezi'nde spor yapabilmesi bile çok önemli, hayata tutunmalari bakimindan çok önemli. Türkiye sampiyonalarinda kiyasiya bir mücadele var, milli takimlarimizi seçiyoruz. Bu çocuklar da ülkemizi Avrupa'da ve dünyada temsil edecekler, Istiklal Marsi'mizi okutacaklar."

Özellikle son yillarda engellilerin Türkiye'de evlerinden çiktigini ve spor yapmaya baslatildigini dile getiren Aydin, "Engelliler artik egitim yapiyor. Hafizamiz hatirlarsa yillar önce evlere kapatilan, yok sayilan, okullara alinmayan, spor tesislerine alinmayan, tabiri caizse evlerin bodrum katinda zincirlenen çocuklari gördük. Ama son yillara baktiginiz zaman artik engelliler, engeli sporla ve devletimizin verdigi destekle asmaya basladilar. Özellikle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in bu engellileri kucaklamasiyla hem egitim alaninda hem spor alaninda engelleri astilar." seklinde konustu.

Türkiye genelinde her engelliye ulasmaya çalistiklarini belirten Aydin, "Su anda özel sporcular bütün alanlarda 'her engellinin yapabilecegi bir spor var' temasiyla atletizm, masa tenisi, yüzme, futbol, voleybol, basketbol ve baska dallarda 81 ilde yapilanmis ve teskilatlanmis vaziyette, dokunamadigimiz hemen hemen hiçbir çocuk kalmadi. Insallah 'engeli sporla asalim' sloganiyla daha çok çocuga dokunacagiz." ifadelerini kullandi.


- "Engellilere hizmet anlaminda dünyanin çok çok önündeyiz"

"3 Aralik Dünya Engelliler Günü vasitasiyla bütün dünyadaki özel kardeslerimin, engelli kelimesini pek kullanmak istemiyorum, gününü tebrik ediyorum" diyen Aydin, söyle devam etti:

"Insallah ülkemizde de Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde onun bu çocuklari kucaklamasiyla daha çok çocuga ulasacagiz, daha çok çocuga spor yaptiracagiz. Anne ve babalar da böyle bir çocugu oldugu için insallah üzülmeyecekler. Ülkemizde son yillarda gördügünüz gibi gerek bedenselde, gerek isitmede ve görmede, zihinselde her alanda paralimpik oyunlarda güzel madalyalar getiriyorlar, bu da demek ki ülkemizde engellilere verilen degerin git gide arttigini gösteriyor."

Özel çocuklarin sampiyonalarda çok güzel mücadeleler yaptigini herkesin gördügünü ifade eden Aydin, "Engelleri sporla astik, ümitliyim. Ülke olarak engellilere hizmet anlaminda dünyanin çok çok önündeyiz, gerek tesislesme anlaminda gerek sportif anlamda, devletin direk engellilere spor için böyle katkida bulundugu Türkiye'den baska hiçbir ülke yok." seklinde konustu.

"Cumhurbaskanimizin sporcu kimligiyle ve özel, engelli insanlara ayri bir sempatisiyle Türkiye'de engelli sporlar altin çagini yasiyor" diyen Aydin, sunlari kaydetti:

"Futsal Milli Takimimiz, Italya'da Portekiz'i finalde yenerek ikinci kez Avrupa sampiyonu oldu, 'orada çocuklarimiz Anadolu Ajansi'na verdikleri demeçte 'bu kupayi insallah Sayin Cumhurbaskanimiza sunacagiz' demislerdi, o hayalleri vardi. Önceki gün de Sayin Cumhurbaskanimiz kabul ederek Avrupa sampiyonu takimimizi tebrik etti, onlarla sut çalismasi yapti, tek tek ilgilendi. Devletin zirvesinin çocuklara sahip çikmasi tabii ki özel sporcular camiasi olarak büyük bir mutlulukla karsilandi. Sayin Cumhurbaskanimizin down sendromlulara ve engellilere ayri bir ilgisi var. Onlarla çok güzel muhabbet etti. Onun için de Futsal Milli Takimimizi, teknik ekibini, emegi geçenleri tekrar tebrik ediyorum. Cumhurbaskanimiza da ayrica sükranlarimi sunuyorum, önümüzü, yolumuzu açip bize isik oldugu için."