Down sendromlu milli judocu Bengi Aleyna, sampiyonluk hayaliyle çalisiyor:Cihan Demirci- "2024 Trisome Oyunlari'nda birinci olmak ve Türkiye'yi dünyada temsil etmek istiyorum. 'Durmak yok yola devam.' diyerek çalismalarimi sürdürüyorum"

Down sendromlu milli judocu Bengi Aleyna, sampiyonluk hayaliyle çalisiyor:Cihan Demirci- "2024 Trisome Oyunlari'nda birinci olmak ve Türkiye'yi dünyada temsil etmek istiyorum. 'Durmak yok yola devam.' diyerek çalismalarimi sürdürüyorum"

EDIRNE (AA) - CIHAN DEMIRCI - Edirne'de yasayan down sendromlu milli judocu Bengi Aleyna Yildiz, 2024 Trisome Oyunlari'na katilip, sampiyon olmayi hedefliyor.

Yildiz, Antalya'da 19-26 Mart tarihlerinde gerçeklesecek ve dünyanin birçok yerinden sporcularin katilacagi organizasyon için çalismalarini sürdürüyor.

22 yasindaki milli judocu Yildiz, AA muhabirine, judoya antrenörü Ilknur Kobas Tepe sayesinde 17 yasinda basladigini söyledi.

Judo sporcusu oldugu için çok mutlu oldugunu belirten Yildiz, "Çalismalarimda hocami çok dinledim. Ögrettigi her seyi uyguladim. 2024 Trisome Oyunlari'nda birinci olmak ve Türkiye'yi dünyada temsil etmek istiyorum. 'Durmak yok yola devam.' diyerek çalismalarimi sürdürüyorum. Güçlüyüm ve orada sampiyon olmak istiyorum." diye konustu.


- "Down judo Türkiye'de yeni bir olusum içerisinde"

Antrenör Ilknur Kobas Tepe de Aleyna'nin down sendromlu olmasina ragmen hareketli bir yapisinin oldugunu dile getirdi.

Sporcusunun ailesiyle komsu oldugunu ve kendisinin teklifiyle spora basladigini anlatan Kobas Tepe, sunlari kaydetti:

"Ailesi de teklifim üzerine destek oldular ve Aleyna 5 yil önce judoya basladi. Bizim serüvenimiz böyle basladi. O süreçte salgin nedeniyle antrenmanlarimiz biraz aksadi. Tabi down judo Türkiye'de yeni bir olusum içerisinde. '2024 Trisome Oyunlari'na Aleyna da katilabilir.' dedik ve Türkiye sampiyonasi seçmelerine gittik, orada da 70 kilogramda kendi sikletinde birinci oldu. Milli Takim Kampi'na katilacakti ancak Kahramanmaras depremi nedeniyle ertelendi. Önümüzdeki aylarda Mersin'de düzenlenecek kampa katilacagiz."

Kobas Tepe, sporcusuyla Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün judo salonunda sampiyonluk hedefiyle antrenmanlara devam ettiklerini dile getirdi.

Aleyna'nin pozitif, disiplinli ve etrafina örnek bir sporcu oldugunu anlatan Kobas Tepe, "Buradaki arkadaslariyla çok güzel iletisim halindeler. Aleyna'nin aramizda olmasindan dolayi çok mutluyuz. O da her antrenmana isteyerek geliyor." dedi.


- "Kizimin basarilariyla gurur duyuyorum"

Milli judocunun annesi Filiz Yildiz ise kizinin sosyal ve öz güveni yüksek bir çocuk oldugunu anlatti.

Judonun kizina disiplin kazandirdigini ifade eden Yildiz, söyle devam etti:

"Kizim judoyla düzenli olmayi ve dogru çalismayi ögrendi. O anlamda Aleyna'ya judo çok güzel seyler katti. Tabii ki down sendromlu çocuklar fiziksel anlamda çok fazla aktif olabilen çocuklar degiller vücut yapilarindan dolayi. Judo kizimin fiziksel ve duygusal gelisimine de katkida bulundu. Bizim için önemli olan onun mutlu olmasi. Kizimin basarilariyla gurur duyuyorum."