Ordu'da Bahçesehir Koleji Yari Zamanli Çocuk Konservatuvari 9 Ekim'de açilacakEyüp Elevli

Ordu'da Bahçesehir Koleji Yari Zamanli Çocuk Konservatuvari 9 Ekim'de açilacakEyüp Elevli

ORDU (AA) - Ordu'da, 9 Ekim'de egitime baslayacak Bahçesehir Koleji Yari Zamanli Çocuk Konservatuvari'nin açilis etkinlikleri kapsaminda konser düzenlendi.

Bahçesehir Ugur Egitim Kurumlari (BUEK) Baskani Enver Yücel, Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü'ndeki konser öncesinde yaptigi konusmada, ilkini Izmir Ugur Okullari Güzelbahçe Kampüsü'nde açtiklarini konservatuvarin ikincisini de burada hayata geçirdiklerini söyledi.

Yücel, dünyanin neresinde güzel bir sey varsa onu alip Ordu'daki kampüse getirdiklerini belirterek "Egitim bir torna tezgahi degildir. Egitim bir çocuktaki var olan yetenegi ortaya çikarmaktir. O yetenegi de iyi bir egitimci ortaya çikarir." dedi.

Çocuklarin ne kadar çok test çözerse o kadar basarili olacagina inanan ebeveynlerin de egitimcilerin de dogru yapmadigina dikkati çeken Yücel, "Iyi insan tek yönlü olmaz. Ben son zamanlarda gastronomi ve müzikle yakindan ilgileniyorum. Çünkü uluslararasi arenada iliski ve is birlikleri yemekle oluyor. Dünyayi da müzikle birlestirecegiz. Çocuklarimiza sanatla ilgili degerleri kazandirmaliyiz." diye konustu.

Bahçesehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dag ise yurdun her noktasinda kültürel zenginlikler oldugunu isaret ederek "Çocuklarimiza önce bunlari ögretmeliyiz. Egitimin en temel noktasi da budur." ifadesini kullandi.

Sanatin, evrensel dil olduguna dikkati çeken Dag, "Sanat birlestirici ve iyilestiricidir, ülkemizi ve dünyayi bugünkünden daha güzel hale getirebilecek büyük bir güçtür. Bu nedenle atilan bu ilk adimi çok önemli buluyorum." dedi.

Bahçesehir Koleji Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü Müdürü Semra Demirci Ebil de bu konservatuvara ev sahipligi yapmaktan, konserde büyük üstatlari agirlamaktan onur ve mutluluk duyduklarini dile getirdi.

???????Bahçesehir Üniversitesi (BAU) Konservatuvari Müdürü Erman Türkili de konservatuvari 4 yil önce "yerelden evrensele" mottosuyla kurduklarini aktardi.

Çocuklarin küçük yasta sanat egitimiyle bulusmasinin önemini vurgulayan Türkili, Türkiye'nin farkli sehirlerinde de çocuk konservatuvarlari açmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kolejin ögrenci korosunun çesitli sarkilari seslendirdigi programda, sanatçilar Ümit Tokcan, Erdal Erzincan, Yurdal Tokcan ve Erman Türkili sahne aldi.

Yücel konserin ardindan sanatçilara plaket takdim etti.

Programa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Bas, Altinordu Kaymakami Erkan Karahan, Altinordu Belediye Baskani Askin Tören, Altinordu Milli Egitim Müdürü Onu Bekyürek, BAU Konservatuvar Direktörü ve Mütevelli Heyeti Kültür Sanat Danismani Aslihan Umar ile akademisyenler, veliler ve ögrenciler katildi.

BAU Konservatuari danismanliginda, Karadeniz'de ilk kez 9 Ekim'de faaliyetine baslayacak konservatuvarda 20 ögrenciye gitar, piyano, baglama ve keman egitimi verilecek.