AB Türkiye Delegasyonu Baskani, Izmir'de Avrupa Hareketlilik Haftasi etkinliklerinin açilisina katildi:Halil Sahin- "Aslinda birçok seye adapte olmaya çalisiyoruz. Iklim degisikligi, bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulasim agiyla çok ciddi bir karbondioksit salimi gerçeklestirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada" - "Bu noktada hem belediyelerin hem vatandaslarin çok büyük katkisi olabilir. Çok büyük degisimlere öncülük yapabiliriz"

AB Türkiye Delegasyonu Baskani, Izmir'de Avrupa Hareketlilik Haftasi etkinliklerinin açilisina katildi:Halil Sahin- "Aslinda birçok seye adapte olmaya çalisiyoruz. Iklim degisikligi, bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulasim agiyla çok ciddi bir karbondioksit salimi gerçeklestirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada"
- "Bu noktada hem belediyelerin hem vatandaslarin çok büyük katkisi olabilir. Çok büyük degisimlere öncülük yapabiliriz"

IZMIR (AA) - Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftasi kapsaminda Izmir'de düzenlenen etkinliklerin açilisina katildi.

Izmir Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, her yil 16-22 Eylül'de kutlanan hafta kapsaminda Alsancak'taki Cumhuriyet Bulvari trafige kapatilarak etkinlik alanina dönüstürüldü, sürdürülebilir ulasim için farkindalik etkinlikleri düzenlendi.

Haftanin açilis töreni için kentte bulunan Büyükelçi Meyer-Landrut ve Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Özuslu, programa toplu tasimayla geldi. Bostanli Iskelesi'nden feribota binerek Üçkuyular'a giden davetliler, ardindan tramvayla Kültürpark Lozan Kapisi'na ulasti. Burada baslayan kortej yürüyüsü, Cumhuriyet Bulvari'nda son buldu.

Etkinlik alaninda kurulan stantlari ziyaret eden Büyükelçi Meyer-Landrut, konusmasinda Avrupa Hareketlilik Haftasi'nin dünyanin 50'den fazla ülkesinde kutlandigini anlatti.

Türkiye'nin son dönemlerde en fazla belediyeyle katilan ülkeler arasinda yer aldigina dikkati çeken Büyükelçi Meyer-Landrut, sunlari kaydetti:

"Aslinda birçok seye adapte olmaya çalisiyoruz. Iklim degisikligi, bunlardan bir tanesi. Belediyeler de ulasim agiyla çok ciddi bir karbondioksit salimi gerçeklestirdikleri için çok büyük bir oyuncu bu kampanyada. Bu noktada hem belediyelerin hem vatandaslarin çok büyük katkisi olabilir. Çok büyük degisimlere öncülük yapabiliriz. Bugün bu haftanin ilk gününü ben de Izmir'de kutlamaktan çok büyük mutluluk duyuyorum çünkü sehir çok büyük bir süredir Hareketlilik Haftasi'ni kutlayanlardan biri. Ayni zamanda yesil dönüsümle de hareketlilige katkida bulunuyor. AB olarak biz de Izmir'in bu çalismalarina katki koymaya çalisiyoruz."

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Izmir'in Akilli Kentsel Hareketlilik Plani'ni uygulayan 10 sehirden biri oldugunu ifade ederek, bunun için de çok daha yesil, çok daha dirençli ve çok daha sürdürülebilir biçimde ulasim agini güncellemeye çalistiklarini vurguladi.

"Bununla ilgili pilot bölgeler uygulaniyor." ifadesini kullanan Nikolaus Meyer-Landrut, sözlerini söyle tamamladi:

"Izmir'de uyguladigimiz ikinci proje alani da deniz ulasiminin karbondan arindirilmasi. Bununla ilgili de Avrupa Birligi'nin, Avrupa Kalkinma Bankasinin önemli katkilari oluyor. Hem belediye baskani hem belediye buna çok önemli katkida bulunuyorlar. Gerçekten çok iyi bir isbirligimiz var Izmir Büyüksehir Belediyesiyle. Bugün de buraya gelirken Karsiyaka'dan feribota bindik, gelirken tramvaya bindik. Dolayisiyla burada sistemin nasil gelistigini ve genisledigini tecrübe etme firsatim oldu."

Izmir Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Özuslu da sürdürülebilir gelecek için çalistiklarini vurguladi.

Karbon saliniminin sifira inmesi, günlük ulasimda toplu ulasimin kolay bir sekilde kullanilabilmesi ve gündelik hayatta bol bol hareket edilebilmesi için çalistiklarini belirten Özuslu, daha fazla yürüyüs yollari olusturduklarini anlatti.

Alanda kurulan sahnede panel ve farkindalik atölyeleri düzenlendi.