Okçular haftayi zirvede tamamladiHalil Ibrahim Avsar- Milli sporcular, Okçuluk Dünya Kupasi ve Para Okçuluk Avrupa Kupasi'nda toplam 12 madalya kazandi - Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu: "Olimpik ve para okçularimiz sezona iyi bir baslangiç yapti"

Okçular haftayi zirvede tamamladiHalil Ibrahim Avsar- Milli sporcular, Okçuluk Dünya Kupasi ve Para Okçuluk Avrupa Kupasi'nda toplam 12 madalya kazandi
- Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu: "Olimpik ve para okçularimiz sezona iyi bir baslangiç yapti"

ANKARA (AA) - HALIL IBRAHIM AVSAR - Türkiye Okçuluk Federasyonu Baskani Abdullah Topaloglu, olimpik ve para okçuluk bransinda milli sporcularin sezona iyi bir baslangiç yaptigini söyledi.

Topaloglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, geçen hafta olimpik sporcularin Çin'in Sanghay kentinde düzenlenen Dünya Kupasi'nin 2. ayaginda, para okçularin ise Çekya'daki Avrupa Kupasi'nin 1. ayaginda mücadele ettigini belirtti.

Okçuluk Dünya Kupasi'nin 2. ayaginda 3 bronz madalya kazandiklarini hatirlatan Topaloglu, "Mete Gazoz-Fatma Marasli ikilisi, klasik yay karisik takim müsabakalarinda bronz madalya aldi. Makarali yayda hem erkek hem de kadin milli takimlarimiz üçüncü oldu. 2020 Tokyo Olimpiyatlari'nda yakaladigimiz basariyi, 2024 Paris Olimpiyatlari'nda sürdürmek asil hedefimiz." ifadelerini kullandi.


- "Avrupa Kupasi 1. ayaginda en fazla madalya kazanan ülke olduk"


Abdullah Topaloglu, para okçularin ise Türkiye Okçuluk Federasyonu bünyesinde ilk kez uluslararasi faaliyete katildigina dikkati çekti.

Para Okçuluk Avrupa Kupasi'nin ilk ayaginda Türkiye'nin madalya siralamasinda zirvede yer aldigini vurgulayan Topaloglu, söyle devam etti:

"Avrupa Kupasi'nin ilk ayagi öncesi sporcularimizin iyi bir hazirlik dönemi geçirmelerini sagladik. Her türlü ihtiyaçlarini karsilayabilecekleri bir ekip olusturduk. Kafilemizde yönetici ve teknik ekibin yani sira fizyoterapist, psikolog, hemsire ve paramedik arkadaslarimiz yer aldi. Her yönüyle iyi bir ekip isi olustu ve Avrupa Kupasi'nin 1. ayagini Türkiye olarak 6 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalyayla tamamladik. Organizasyonda en fazla madalya kazanan ülke olduk. Olimpik ve para okçularimiz sezona iyi bir baslangiç yapti."

Federasyon baskani Topaloglu, olimpik bransta oldugu gibi para okçulukta da sistem dahilinde ilerleyeceklerini ve sürdürülebilir bir basari yakalayacaklarina inandigini dile getirdi.

Topaloglu, elde edilen madalyalardan dolayi sporcu, teknik ekip ve ailelerini tebrik etti.