Berlusconi'nin saglik durumu konusunda doktorlari ihtiyatli iyimserlik içindeBaris Seçkin

Berlusconi'nin saglik durumu konusunda doktorlari ihtiyatli iyimserlik içindeBaris Seçkin

ROMA (AA) - Akciger enfeksiyonu sebebiyle hastanede tedavisi süren eski Italya Basbakani ve merkez sag Forza Italia (FI) Partisi'nin Baskani Silvio Berlusconi'nin saglik durumuna dair doktorlari ihtiyatli iyimserlik içinde olduklarini belirtti.

"Kronik lösemi" teshisi olan ve 5 Nisan'dan bu yana Milano'daki San Raffaele Hastanesinin yogun bakim ünitesinde akciger enfeksiyonu tedavisi gören 86 yasindaki liderin durumuna iliskin doktorlari Prof. Alberto Zangrillo ve Prof. Fabio Ciceri, ortak yazili açiklama yapti.

Açiklamada, "Son 48 saatte takip edilen organ fonksiyonlarinda ilerleme kaydeden sürekli bir iyilesme gözlendi. Sitoredüktif, antimikrobiyal ve anti inflamatuar tedaviler beklenen sonuçlari veriyor. Ihtiyatli bir iyimserlik içindeyiz. Baskan Berlusconi, hastanenin yogun bakim ünitesinde kalmaya devam ediyor." ifadeleri kullanildi.

Prof. Zangrillo, Italyan basinina ayrica yaptigi açiklamada da Berlusconi'nin tedavilere olumlu yanit verdigini belirtti.

Berlusconi, kisa süre önce 27 Mart'ta da kontrol maksatli San Raffaele Hastanesi'ne kaldirilmis, 4 gün kaldiktan sonra taburcu edilmisti.

Italya'da "1994-2011 döneminde toplamda en uzun süre basbakanlik yapan isim" olan Berlusconi, Eylül 2020'de Kovid-19'a yakalanmis, iki haftalik sikintili tedavi sürecinin ardindan iyilesebilmisti.

Berlusconi, hastane çikisinda "Bu sefer de atlatmayi basardim." demisti.