"Hilye-i Serif" sergisi Eyüpsultan'ta ziyarete açildiAise Hümeyra Akgün

"Hilye-i Serif" sergisi Eyüpsultan'ta ziyarete açildiAise Hümeyra Akgün

ISTANBUL (AA) - Eyüpsultan Belediyesince "Mühr-ü Nebi Hilye-i Serif" sergisi sanatseverlerle bulustu.

Baskanlik Binasi Fuaye Alani'ndaki serginin açilisinda konusan Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, serginin klasik Türk sanatlarina gönül vermis çok degerli sanatçilarin elinden çiktigini belirtti.

Köken, üç aylarda serginin hayirlara vesile olmasi temennisinde bulunarak, sunlari kaydetti:

"Haftaya insallah Ramazan-i Serif ile müserref olacagiz. Biliyorsunuz bir afet yasadik. Bu afetle ilgili o bölgede çalismalarimiz devam ediyor. Afette kaybettiklerimize gani gani rahmet diliyorum. Bir daha yasanmamasi için Allah'a dua ediyoruz. Dua ediyoruz ama duanin yaninda fiili olarak da bir takim tedbirleri almamiz gerektigini biliyoruz. Sergide emegi geçen bütün arkadaslarimiza ve degerli sanatçilarimiza tesekkür ediyoruz. Eyüpsultan kademe kademe sanat ve sanatçilarin merkezi haline gelmeye devam edecek."

Serginin küratörü Sükran Aydin ise "Yüzyillar boyunca evlerin, is yerlerinin koruyucusu olarak görülen Hilye-i Serif istedim ki bu zor zamanlarda sehirlerin ve ülkemizin de koruyucusu olsun. Birçok hat ve tezhip sanatçisini bir araya getirerek Mühr-ü Nebi sergisini Eyüpsultan Belediyesi himayelerinde açiyoruz. Sanata ve sanatçiya gösterdigi sevgiden dolayi Belediye Baskanimiz Deniz Köken beyefendiyle tesekkür ediyoruz. Birbirinden farkli Hilye-i Serifleri bu sergide izleyicilere sunuyoruz." ifadelerini kullandi.

Toplam 33 sanatçinin eserlerinin yer aldigi sergi, 16 Nisan'a kadar ziyarete açik olacak.