Hindistan'da kokpitte kahve ve tatli bulundurdugu iddiasiyla 2 pilot görevden uzaklastirildiMehmet Alaca

Hindistan'da kokpitte kahve ve tatli bulundurdugu iddiasiyla 2 pilot görevden uzaklastirildiMehmet Alaca

ANKARA (AA) - Hindistan'da özel hava yolu sirketi, uçus esnasinda kokpitte kahve ve tatli bulundurdugu iddia edilen iki pilotu görevden uzaklastirdi.

BBC'de yer alan habere göre, 8 Mart'ta yasandigi belirtilen olay, uçagin kontrol paneline yerlestirilmis bardagin ve tatlinin fotografinin sosyal medyada bu hafta basinda viral olmasiyla ortaya çikti.

Fotografin çekildigi sirada 37 bin fit yükseklikte seyrettigi iddia edilen uçagin baskent Yeni Delhi'den kuzeydogudaki Guwahati sehrine gittigi öne sürüldü.

Sosyal medyada paylasilan fotograf üzerine pilotlar çok sayida kullanici tarafindan "pervasiz" davrandiklari gerekçesiyle elestirildi.

Twitter'da fotografi ilk paylasan havacilik uzmani Mohan Ranganathan, elektronik aksamlara küçük bir türbülansta kahve dökülmesi halinde sistemlerin bozulacagini belirterek, "Bu bir suç." ifadesini kullandi.

Rahatsizlik uyandiran fotograf üzerine Hindistan Sivil Havacilik Genel Müdürlügü, hava yolu sirketine uyarida bulundu.

Uyarinin ardindan harekete geçen sirket, konuyu inceledigini ve iki pilotu görevden uzaklastirdigini bildirdi.

The Times of India gazetesine konusan hava yolu sözcüsü, "Sorusturmanin tamamlanmasinin ardindan pilotlara yönelik uygun disiplin islemi uygulanacak." açiklamasinda bulundu.

Hint havacilik kurallari, pilotlarin ve mürettebatin kokpitte yiyecek ve içecek almasina ancak kati kurallar çerçevesinde izin veriyor. Bu kapsamda, bardaklarin kapakli olmasi ve dökülmemesi için tepsi üzerinde tasinmasi gerekiyor.

Fotografin ne zaman ve nerede çekildigine dair detayli sorusturma devam ediyor.