Mastercard'dan fintek ve start-up'lar için "Fintech Express" programiHatice Senses Kurukiz- Finteklerin, kart deger önerilerini pazara sunmasini ve ödemeler alaninda ihtiyaç duyulan diger servislere erisimini hizlandiran program, finteklerin islerini büyütmelerine destek oluyor

Mastercard'dan fintek ve start-up'lar için "Fintech Express" programiHatice Senses Kurukiz- Finteklerin, kart deger önerilerini pazara sunmasini ve ödemeler alaninda ihtiyaç duyulan diger servislere erisimini hizlandiran program, finteklerin islerini büyütmelerine destek oluyor

ISTANBUL (AA) - Mastercard, hayata geçirdigi Fintech Express programi ile ürünlerine kartli ödemeler eklemek isteyen fintek ve girisimlere hizlandirilmis anahtar teslim çözümler sunuyor.

Mastercard'dan yapilan açiklamaya göre, nakitsiz toplum hedefiyle çalisan Mastercard, öncü ödeme teknolojilerini tüm ekosistemle paylasmaya devam ediyor.

Finteklerin, kart deger önerilerini pazara sunmasini ve ödemeler alaninda ihtiyaç duyulan diger servislere erisimini hizlandiran Fintech Express programi, finteklerin islerini büyütmelerine destek oluyor.

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan KOBI'ler ile fintek ve start-up'lara her alanda destek saglamayi amaçlayan Mastercard, bu kez ön ödemeli kart sirketleri ve finteklere destek kapsamini genisletiyor.

Mastercard, yenilikçi ürünleri ile geçilen yillardan bu yana lisansli e-para kuruluslarinin ve finteklerin ön ödemeli kart ihraci basta olmak üzere ödemeler alaninda basarili uygulamalari hayata geçirmelerine destek oluyor.

Mastercard, simdi de Türkiye'de her geçen yil büyüyen ve rekabetin arttigi sektörde, finteklerin partner arayis sürecini kolaylastirmak ve pazara hizli çikma isteklerini karsilamak amaciyla Fintech Express programini gelistirdi. Program ayni zamanda lisansli kuruluslarin global seviyede bilinirligini arttirarak yeni pazarlara ulasmasina da aracilik etmeyi hedefliyor.

- Hizli ön ödemeli kart

Fintech Express programina katilan fintek ve start-up'lar "Fast Track" özelligiyle haftalar içerisinde ön ödemeli kart ürünlerini pazara sunma imkanina sahip oluyor ve rekabetçi ortamda farklilasabiliyor.

Program, "hizmet olarak platform" sunan lisansli kart üreticilerinin ön ödemeli kart ihraci sirasindaki süreçlerini ön onayli hale getirerek her bir fintek ve/veya start-up is birligi için harcanan süreyi optimize ediyor.

Fintekler ve "hizmet olarak platform" sunan lisansli kart üreticilerinin arasindaki is birligini artirmayi hedefleyen program, hizli kart ihracinin yani sira farkli Mastercard ürünlerini de finteklerin ve start-up'larin kullanimina sunuyor.

Günümüzde özellikle farkli dikeylerdeki is alanlarindan gelerek bünyelerinde finansal çözümler sunmayi hedefleyen fintek ve start-up'lar için ödemeler dünyasi ve Mastercad süreçlerine iliskin bilgi edinmelerine önem veren Mastercard, firmalara egitim imkani da sagliyor.

Fintech Express programina katilan girisimler, islerini gelistirmek için Mastercard Akademi derslerinden faydalanabiliyor ve ödemeler sektörü hakkindaki birikimlerini artirabiliyor. Buna ek olarak Mastercard'in KOBI'lere özel sundugu çesitli indirim ve avantajlardan olusan MasterKOBI platformundan yararlanabiliyor.

- Masterpass entegrasyonu ve siber güvenlik çözümleri

Programa katilan fintekler ayrica, Mastercard'in kart saklama altyapisi Masterpass'i hizlica entegre ederek hizli ve güvenli ödeme alabiliyor. Mastercard'in maskeleme teknolojisi ile tüketicinin bilgilerinin disari çikmasini engelleyen Masterpass de tüketicilerin sorunsuz bir sekilde ödemelerini tamamlamasini kolaylastiriyor.

Son dönemde gündemde olan siber güvenlik konularinda da finteklerin yaninda olan Mastercard, bünyesinde yer alan siber güvenlik servisleri olan RiskRecon ve Threat Scan ile de finteklere güvenlik destegi de veriyor.

Fintekler tüm hiziyla büyümeye devam ederken, ekonomik etkileri de gözle görülür sekilde artiyor. Yayginlasan dijital teknolojiler, finansal ürün ve hizmetlerin maliyetlerini düsürürken, bir yandan da ekonomi genelindeki verimlilik kazançlarini artirarak kullanicilarin özgün ihtiyaçlarina daha uyumlu hale gelmesini sagliyor.

Mastercard da finansal kapsayiciligin etki alaninin genislemesine verdigi katkiyla ürün ve hizmetlerin toplumun tüm kesimlerine yayilmasini saglayan finteklere her alanda destek sunmayi sürdürüyor.

Fintech Express imkanlari arasinda, hizlandirilmis kart basim süreci, finteklerin Mastercard süreçleri hakkinda yetkinliklerini gelistirmelerini saglayacak Mastercard Akademi'ye erisim, e-para kuruluslari ve finteklere özel "Mastercard Danismanlik" trend raporuna erisim, Mastercard'in yenilikçi dijital ve siber güvenlik çözümlerine erisim, finteklere yönelik MasterKobi özel indirim paketlerine erisim gibi konular yer aliyor.