Nijerya'da 8 eyalette valilik seçimi yapilmayacakAdam Abu-bashal

Nijerya'da 8 eyalette valilik seçimi yapilmayacakAdam Abu-bashal

ABUJA (AA) - Nijerya'da 18 Mart'ta düzenlenecek eyalet valiligi ve eyalet meclisi seçimlerine, güvenlik gerekçesiyle ve geçmiste farkli zamanlarda seçimi iptal eden mahkeme kararlari nedeniyle 8 eyalet katilmayacak.

Nijerya Bagimsiz Ulusal Seçim Komisyonu (INEC) Baskani Mahmood Yakubu, ülkede hafta sonu yapilacak eyalet valiligi ve eyalet meclisi seçimlerinin güvenligine iliskin kurumlar arasi danisma komitesi toplantisi düzenledi.

Yakubu, burada yaptigi açiklamada, 18 Mart'taki seçimlerde ülkenin Anambra, Bayelsa, Edo, Ekiti, Imo, Kogi, Ondo ve Osun eyaletlerinde seçim yapilmayacagini belirtti.

Bu eyaletlerdeki seçimlerin güvenlik nedeniyle ve farkli zamanlarda verilen mahkeme kararlariyla iptal edildigini açiklayan Yakubu, valilik seçimlerinin ülkenin 28 eyaletinde düzenlenecegini ve bu eyaletlerdeki 993 eyalet seçim bölgesinin tamaminda seçimlerin yapilacagini belirtti.

INEC, 11 Mart'ta düzenlenmesi planlanan eyalet valiligi ve eyalet meclisi seçimlerini, elektronik oy verme cihazlarinin yeniden yapilandirilmasi için yeterli zaman saglamak amaciyla 18 Mart'ta ertelemisti.

Nijerya'nin 36 eyaletinin 28'inde yapilacak valilik ve eyalet meclisi seçimlerinde 18 siyasi parti yarisacak.