N Kolay Istanbul Yari Maratonu'nun basin toplantisi yapildiEmre Dogan- Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur:"Türk ve yabanci katilimci sayisinda rekor kirdik. Kadin sporcu katilim yüzdesini de yukari çikardik. Bu veriler bizi gururlandiriyor"

N Kolay Istanbul Yari Maratonu'nun basin toplantisi yapildiEmre Dogan- Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur:"Türk ve yabanci katilimci sayisinda rekor kirdik. Kadin sporcu katilim yüzdesini de yukari çikardik. Bu veriler bizi gururlandiriyor"

ISTANBUL (AA) - N Kolay Istanbul Yari Maratonu'nun basin toplantisi gerçeklestirildi.

Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti'nde düzenlenen toplantiya Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akin Çaglar, Türkiye Atletizm Federasyonu Baskan Vekili Mustafa Yasin Tas ve Aktif Bank Müsteri Deneyimi ve Iletisim Grup Baskani Gamze Numanoglu katildi.

30 Nisan Pazar günü kosulacak organizasyonda yarisacak atletler Yayla Gönen, Ruth Chepngetich ve Charles Kipkurui Langat da basin toplantisinda yer aldi.

Istanbul Yari Maratonu'nun bu yil rekor katilimla gerçeklesecegini vurgulayan Renay Onur, "12 bin 300 kayitla rekora imza attik. Istanbul Yari Maratonu, dünyanin en hizli yari maratonlari arasinda oldugu için elit atletin dikkatini çekiyor. Üç yil önce parkuru biraz daha düzlestirdik. Hedefimiz 5-10 yillik süreçte 40-50 binleri zorlamak. Türk ve yabanci katilimci sayisinda da rekor kirdik. Kadin sporcu katilim yüzdesini de yukari çikardik. Bu veriler bizi gururlandiriyor. Keyifli ve çekismeli bir yari maraton olacak. Rüzgar olmazsa dünya rekoru gelecegini düsünüyorum. Dünyada daha fazla konusulmasi için elimizden gelen her seyi yapmaya haziriz." ifadelerini kullandi.

Istanbul Yari Maratonu'nun kosu kültürünün yayilmasi adina çok önemli bir etkinlik oldugunu belirten Can Akin Çaglar, "Dünyanin en iyi 9 yari maratonu arasindayiz. Bunun gururunu hissediyoruz. Tarihi yarimadada yapilmasi bu maratonu ayricalikli hale getiriyor. Türk sporcu sayimizin artmasi da bizleri gururlandiriyor. Çok keyifli bir pazar sabahi olacagindan eminim. Tüm sporculara basarilar diliyorum." diye konustu.

Organizasyona basvuran katilimci sayisinin Türk atletizminin gelistiginin en önemli göstergesi oldugunu anlatan Mustafa Yasin Tas, "33 elit erkek ve 22 elit kadin atlet yarisa kayit yaptirdi. Heyecanla onlari seyretmeyi bekliyoruz. Organizasyon için emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." diye görüs belirtti.

Istanbul Yari Maratonu'na sponsor olmaktan duyduklari mutlulugu dile getiren Gamze Numanoglu ise "12 bini askin kisinin katildigi tarihi parkurda boy göstermenin heyecani içerisindeyiz. Her zaman teknolojinin pesinde, yeniliklere kosan dijital bankamiz N Kolay olarak bugün enerjimizi Istanbul ile paylasiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Yapilan konusmalarin ardindan 1987'de Mavi Haliç Kosusu ile Türkiye'nin ilk yari maratonunu baslatarak Istanbul Yari Maratonu'nun da temellerini atan dönemin Eyüp Belediye Baskani Eyüp Uçak ile Osman Atakan Tekin'e spora ve kosu kültürüne verdikleri katkidan dolayi plaket takdim edildi.