Muratpasa Belediyesi Yagli Güresleri'nde VAR sistemi kullanilacakAyse Yildiz- Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis: "Muratpasa güresleriyle VAR sistemini devreye sokacagiz. Bu bizim için hem test hem de baslangiç olacak"

Muratpasa Belediyesi Yagli Güresleri'nde VAR sistemi kullanilacakAyse Yildiz- Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis:
"Muratpasa güresleriyle VAR sistemini devreye sokacagiz. Bu bizim için hem test hem de baslangiç olacak"

ANTALYA (AA) - Antalya'da Muratpasa Belediyesi tarafindan bu yil besincisi düzenlenecek "Muratpasa Belediyesi Yagli Güresleri"nde Video Yardimci Hakem (VAR) sistemi uygulanacak.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, 30 Nisan Pazar günü Konuksever Er Meydani'nda gerçeklestirilecek güreslere, tüm boylarda bin 500 pehlivanin katilmasi bekleniyor.

Organiçasyonda atak güresi sebebiyle cazgirlarin kendisini "geri vitesi olmayan pehlivan" olarak nitelendirdigi Orhan Okulu ile Ismail Balaban, Ali Gürbüz, Tanju Gemici, Ertugrul Dagdeviren, Fatih Atli ve Serhat Gökmen'in de aralarinda bulundugu 54 baspehlivan mücadele edecek.

Tarihi Kirkpinar Güresleri'nin 16 kisilik davul-zurna ekibinin de er meydaninda olacagi güresler, saat 08.00'de alt boylarda baslayacak. Baspehlivanlar ise 12.00'de kol baglayacak.

Yaklasik 1 ton yagin kullanilacagi güreslerde, 10 bin kisilik yemek ikram edilecek.


- "Güreste VAR sistemi hem test hem baslangiç olacak"

Açiklamada görüslerine yer verilen Türkiye Geleneksel Güresler Federasyonu Baskani Ibrahim Türkis, federasyonun bünyesinde 20-21 Mayis'ta baslayacak Türkiye Yagli Güres Ligi'nde uygulamaya alinacak VAR sisteminin ilk kez Muratpasa'da baslayacagini belirtti.

Yagli Güres Ligi'nde puanlama esasi söz konusu oldugundan derecelerin öneminin arttigini ifade eden Türkis, sunlari kaydetti:

"Derecelerin ve puanlamanin öneminin daha fazla artmasi etkin bir hakem performansini da mecburiyet haline getiriyor. Bunun için etkili bir VAR sisteminin olusturulmasina karar verdik. VAR sistemini ligde uygulamadan önce ilk olarak 5. Muratpasa Belediyesi Yagli Güresleri'nde baslatacagiz. Muratpasa güresleriyle VAR sistemini devreye sokacagiz. Bu bizim için hem test hem de baslangiç olacak."