Modern Pentatlon Dünya Kupasi'nin 2. etabi Ankara'da basladiMusa Samur

Modern Pentatlon Dünya Kupasi'nin 2. etabi Ankara'da basladiMusa Samur

ANKARA (AA) - Modern Pentatlon Dünya Kupasi 2. etap mücadelesi basladi.

Ankara Atli Spor Kulübü’ndeki organizasyonda 32 ülkeden 82 kadin, 87 erkek 169 sporcu, eskrim, binicilik, kosu, yüzme ve atis branslarinda mücadele edecek.

Milli sporcular kadinlar kategorisinde Ebrar Çaliskan, Bengisu Naz Öztegil, Ilke Özyüksel, Ipek Aksin, Selen Gülel, Sesim Alpugan, Sidal Aslan ve Yaren Nur Polat ile erkeklerde ise Bugra Ünal, Dora Nusretoglu, Erhan Ispanakçi, Hakan Can Güngör, Kivanç Tasyaran, Tolga Topakli ve Yunus Çaliskan, yari finale kalmak için ter dökecek.

Elemelerde yüksek puan alan 36 kadin ve 36 erkek sporcu 13-14 Nisan’da yapilacak yari finalde yarisacak. Yari final müsabakalarinda dereceye giren 18 kadin ve 18 erkek sporcu, 15 Nisan’da 90 dakikalik yaris formatinda yapilacak Dünya Kupasi 2. etap finalinde madalya mücadelesi verecek. Ankara'daki müsabakalar, 16 Nisan’da yapilacak karisik bayrak yarisi ile son bulacak.

Organizasyonlar 25-30 Nisan'da Macaristan’da yapilacak 3'üncü etap ve 9-15 Mayista Bulgaristan’da düzenlenecek 4'üncü etap yarislariyla devam edecek. Sampiyonanin final etabi ise 31 Mayis-4 Haziran tarihlerinde Ankara'da yapilacak.

Modern Pentatlon Dünya Kupasi'nda sampiyon olan kadin ile erkek sporcu, Fransa’da yapilacak Paris 2024 Olimpiyat Oyunlari'na kota alacak.???????