Milli Egitim Bakani Tekin'den yerel yönetimlere çagri:Sinan Balcikoca,Yavuz Emrah Sever- "Biz okul yapmak istiyoruz. Çocuklarimizin okullari, egitim ögretim ihtiyaçlarinin, egitim ögretim ortamlarinin saglikli hale getirilmesi için Sayin Cumhurbaskani'mizin talimatiyla hiçbir fedakarliktan kaçinmadan çalisiyoruz. Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, egitim ögretim süreçlerinin iyilestirilmesinde bize katki versinler. Bizimle beraber hareket etsinl

Milli Egitim Bakani Tekin'den yerel yönetimlere çagri:Sinan Balcikoca,Yavuz Emrah Sever- "Biz okul yapmak istiyoruz. Çocuklarimizin okullari, egitim ögretim ihtiyaçlarinin, egitim ögretim ortamlarinin saglikli hale getirilmesi için Sayin Cumhurbaskani'mizin talimatiyla hiçbir fedakarliktan kaçinmadan çalisiyoruz. Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, egitim ögretim süreçlerinin iyilestirilmesinde bize katki versinler. Bizimle beraber hareket etsinl

ESKISEHIR (AA) - Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, okul yapimi ve egitim ögretim ortamlarinin saglikli hale getirilmesi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in talimatiyla hiçbir fedakarliktan kaçinmadan çalistiklarini belirterek, "Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, egitim ögretim süreçlerinin iyilestirilmesinde bize katki versinler. Bizimle beraber hareket etsinler. Biz de onlarin iyi niyetli olduklarini görelim." dedi.

Bakan Tekin, Eskisehir Valiligi'nde baskanlik ettigi Il Egitim Degerlendirme Toplantisi'nin ardindan gazetecilere yaptigi açiklamada, 2023-2024 Egitim Ögretim Yili'nin açilmasina kisa süre kaldigini söyledi.

Bakanlik olarak hummali çalisma içinde olduklarini dile getiren Tekin, merkez teskilatindaki yöneticilerin illerde alinmasi gereken tedbirlerle ilgili çaba sarf ettigini anlatti.

Eskisehir'i de bu kapsamda ziyaret ettigini bildiren Tekin, bu ilde son 20 yilda derslik sayisinin 4 bin 130'dan 8 bin 292'ye yükseldigini aktardi.

Tekin, yaklasik 20 yilda Eskisehir'deki derslik sayisinin 2 kat arttigini ifade ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ayni rakam ögretmen sayisi için de geçerli. 2002-2003 egitim ögretim yilinda 6 bin 468 ögretmenimiz vardi, simdi ise 13 bin 135 ögretmenimiz var. Bu önemli. Ortalama bir Bati ülkesinde egitim ögretimle ilgili istatistiklerde, göstergelerde bu türden büyük degisiklikler devrim olarak nitelendirilir. Biz çok fazla içinde yasadigimiz için bunun farkinda degiliz belki. O yüzden bunu hatirlatmak geregi hissettim. Derslik basina ögrenci sayisi itibariyla baktigimizda da Eskisehir'de su an itibariyla ilkögretimde, ortaögretimde toplamda derslik basina düsen ögrenci sayimiz 22 civarinda. Bu da oldukça güzel bir gösterge. Ayni sekilde ögretmen basina düsen ögrenci sayisi itibariyla baktigimizda da ilkokullarda 15, ortaokullarda 12, ortaögretim kurumlarinda 11. Bu da çok iyi bir gösterge. O yüzden de burada emegi geçen valilerimize, il milli egitim müdürlerimize, siyasetçilerimize tesekkür ediyoruz. Kuskusuz Nabi Hoca'nin bakanligi döneminde burada ben kendisinin müstesariydim, çok büyük katkilari var. Ona da ayrica tesekkür etmek istiyorum."

- "81 il içerisinde sadece Eskisehir Büyüksehir Belediyesi bizi zor durumda birakiyor"

Bakan Tekin, Eskisehir'deki en önemli sorunlardan birinin merkez Tepebasi ve Odunpazari ilçelerinde ikili egitim yapilan okul sayisi oldugunu ifade etti.

Gündemlerine aldiklari bu konuyla ilgili çalisma yapacaklarini anlatan Tekin, "Tekrar yerel yönetimlerle ilgili arkadaslardan özel istirhamda bulunuyorum. Madem egitim ögretim süreciyle ilgili olarak bu sürecin genel siyasetin disinda degerlendirilmesi gerektigini düsünüyorsunuz, o zaman bizlere bu konuda yatirim yapabilecegimiz arsa üretin, okullarimizin ihtiyaçlarini giderin, yerel yönetim olarak yapmaniz gereken seyleri yapin. Israrla istiyorum, talep ediyorum." ifadesini kullandi.

Herhangi bir siyasi parti veya ittifaktan bahsetmedigini vurgulayan Tekin, genel olarak ülkedeki yerel yöneticilerin tamamindan bu sürece destek olmalarini istediklerini belirtti.

Eskisehir'de yasadiklari diger sorunlara deginen Tekin, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de 81 il içerisinde sadece Eskisehir Büyüksehir Belediyesi bizim kullandigimiz egitim alanlarinda kamulastirmasiz el atma davalari konusunda bizi zor durumda birakiyor. Bunlardan rahatsiz oluyoruz. Eger Eskisehir'in egitim ögretim sürecindeki istatistiklerin, rakamlarin, niteligin artmasini istiyorsa yerel yöneticilerden bize destek olmalarini isterken, onlarin Bakanligimizin kullanimindaki tasinmazlarla ilgili olarak bu türden yasal süreç baslatmalarindan rahatsiz oluyoruz. Ben tekrar söyleyeyim. Siyasi parti ayrimi yapmaksizin bütün yerel yöneticilere sesleniyorum. Yani biz okul yapmak istiyoruz. Çocuklarimizin okullari, egitim ögretim ihtiyaçlarinin, egitim ögretim ortamlarinin saglikli hale getirilmesi için Sayin Cumhurbaskani'mizin talimatiyla hiçbir fedakarliktan kaçinmadan çalisiyoruz. Yerel yöneticilerimiz de burada arsa üretirken, alan üretirken, bize destek olsunlar, egitim ögretim süreçlerinin iyilestirilmesinde bize katki versinler. Bizimle beraber hareket etsinler. Biz de onlarin iyi niyetli olduklarini görelim."

Toplantida, Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Eskisehir Milletvekili Aysen Gürcan, AK Parti Il Baskani Süleyman Reyhan, Il Milli Egitim Müdürü Sinan Aydin ve diger ilgililer hazir bulundu.

Bakan Yusuf Tekin, Valilik'teki programin ardindan AK Parti Il Baskanligi'ni ziyaret etti. Milletvekili Gürcan ve Il Baskani Reyhan ile teskilat mensuplarinin hazir bulundugu ziyaret, basina kapali gerçeklesti.