Milli Egitim Bakani Özer MEB'in Istanbul'daki ilk moda akademisini ziyaret ettiUtku Simsek

Milli Egitim Bakani Özer MEB'in Istanbul'daki ilk moda akademisini ziyaret ettiUtku Simsek

ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Istanbul'daki Sabanci Olgunlasma Enstitüsü bünyesinde açilan ve dünya çapinda modaci ve terziler yetistirilmesi amaciyla Bakanlik tarafindan hayata geçirilen ilk moda akademisini ziyaret etti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre Özer, Sabanci Olgunlasma Enstitüsü Moda Akademisi'nin faaliyetleri hakkinda yetkililerden bilgi aldi, ögretmen ve usta ögreticilerle sohbet etti.

Ziyaretin ardindan açiklamalarda bulunan Bakan Özer, olgunlasma enstitülerinin Türkiye'de gelenegin bugüne tasinmasina yillardan beri çok önemli katkilar sagladigina dikkati çekerek sunlari söyledi:

"Özellikle dokuma alaninda günlük yasam malzemelerinin üretiminde olgunlasma enstitülerimiz her zaman rehberlik vazifesi görmüstür. Bu nedenle Cumhuriyet'in kurulus günlerinden itibaren yerli terzilerimizi, modacilarimizi, tasarimcilarimizi yetistirme baglaminda da çok önemli katkilari olmustur. Biz de Bakanlik olarak son yillarda sadece geleneksel üretimle ilgili degil ayni zamanda o üretimin yeni ile birlestirilerek tekrar kullanima sokulmasina, günlük yasamin içine o geleneksel motiflerin tasinmasina iliskin çalismalara ev sahipligi yapiyoruz."

Özer, bu süreçte olgunlasma enstitülerine çok önemli destekleri olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'a tesekkür etti.

Sabanci Olgunlasma Enstitüsü Moda Akademisi'nin MEB'in ilk moda akademisi oldugunu isaret eden Bakan Özer söyle devam etti:

"Arkadaslarimiz kisa sürede çok önemli bir yapiyi koruyarak çok önemli bir açilima imza atti. Buradaki amacimiz, Türkiye'nin uluslararasi arenada faaliyet gösterecek modacilarini burada yetistirebilmek. Nihai amacimiz sadece yerel bir moda akademisi olarak fonksiyon icra eden bir egitim birimi degil, ayni zamanda moda ajanslariyla, bu alanda çalisan tüm birimlerle entegrasyonu, baglantilari çok güçlü uluslararasi bir moda akademisini hayata geçirmek. Gerçekten bunu yapabilecek kapasitesi de var."

- Ilk moda okulu

Sabanci Olgunlasma Enstitüsü Müdürü Nazan Suna Alpural ise moda akademisinin faaliyetlerine iliskin sunlari kaydetti:

"Bu akademi, Türkiye'de ve dünyada örnekleri incelendiginde MEB'in önderliginde genç yetenekleri kesfedebilecek ilk moda okuludur. Kesfedilmeyi bekleyen, yaratici, dünyada öncü moda okullarina gidemeyen, maddi gücü olmayan kisilere biz devlet eliyle burada egitimler verecegiz. Tamamen ücretsiz olacak. Moda tasarim alaninin öncülerini yetistirebilecek, uluslararasi boyutta ele alabilen en iyi moda akademisiyiz diyebilirim."

1894 yilinda insa edilen ve restorasyonu 2020'de tamamlanarak kuruma verilen tarihi binada bilgisayarli kalip siniflari, dikis uygulama siniflari, döner sermaye üretim atölyesi, tanitim ve pazarlama ofisi, hibe müzesi ile butik çikolata imalat atölyesi bulunuyor.

Ziyarette Bakan Özer'e esi Nebahat Özer ve Bakanlik yetkilileri de eslik etti.???????