TÜMSIAD, Semerkand Vakfi, Besir Dernegi ve GENÇKON seçimlerde Cumhur Ittifaki'ni destekleyecekKübra Kara

TÜMSIAD, Semerkand Vakfi, Besir Dernegi ve GENÇKON seçimlerde Cumhur Ittifaki'ni destekleyecekKübra Kara

ISTANBUL (AA) - Tüm Sanayici ve Isadamlari Dernegi (TÜMSIAD), Semerkand Vakfi, Besir Dernegi ile Gençlik Egitim ve Kültür Konfederasyonu (GENÇKON) Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhur Ittifaki'ni destekleyeceklerini açikladi.

TÜMSIAD Genel Baskani Yasar Dogan; Semerkand Vakfi, Besir Dernegi ve GENÇKON'un temsilcilerinin katildigi TÜMSIAD Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantida, seçim sürecine dair açiklamada bulundu.

Kahramanmaras merkezli depremlere deginen Dogan sürekli ve verimli bir sekilde dayanisma içinde olmanin önemini vurguladi.

Birlik ve beraberlik içerisinde olmanin altini çizen Dogan, milli meseleleri güncel ve politik anlasmazliklarin üzerinde tutan, kendi içindeki ihtilaflari Türkiye'ye zarar vermeyecek boyutta çözen milletin ferasetinin, fedakarliginin ve vatanseverliginin bütün dünyaya örnek oldugunu dile getirdi.

Milletin, afetin yaralarini sarmaya odaklanan, dayanisma ruhunun tesis ettigi huzur ve güven ikliminde 14 Mayis'ta Cumhurbaskanligi Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandiga gidecegini dile getiren Dogan sunlari kaydetti:

"Milletimiz yine dünyaya örnek bir tablo sergileyecektir. Son yillarda dünyada yasanan koronavirüs pandemisi, Rusya-Ukrayna Savasi ve küresel enflasyonist ekonomik kosullarin ülkemizdeki olumsuz etkilerinin üzerine Türkiye tarihinin en büyük afeti eklendi. Afetzede kardeslerimizin ihtiyaçlarinin karsilanmasi, kentsel dönüsüm basta olmak üzere gerekli bütün afet tedbirlerinin alinmasi, ülkemizin daha da büyümesi, zenginlesmesi ve güçlenmesi gerekiyor. Biz bunun için istikrara ihtiyacimiz oldugunu düsünüyoruz. Net hedeflerin hizlica ve kararlilikla hayata geçirilebilmesi adina geçtigimiz kritik dönemin tecrübesini önemsiyoruz. Hem cumhurbaskanligi hem de milletvekilligi genel seçimlerinde Cumhur Ittifaki'ni destekliyoruz."