Michelle Obama, çocuklarin saglikli beslenmesi için gida sirketi kurduDilara Karatas

Michelle Obama, çocuklarin saglikli beslenmesi için gida sirketi kurduDilara Karatas

WASHINGTON (AA) - Eski ABD Baskani Barack Obama'nin esi Michelle Obama, çocuklara yönelik saglikli yiyecek ve içecek üretmeyi amaçlayan yeni bir sirket kurdugunu açikladi.

New York'ta düzenlenen bir konferansta konusan Michelle Obama, "PLEZi Nutrition" isimli sirketin ürünlerinin, daha düsük seker ve zengin besin içerigine sahip olacagi için uzun vadede çocuklarin sagligina daha az zarar verecegini söyledi.

Obama, bu alanda degisimin gerçeklesmesi için disardan çalisarak fark yaratilamayacagini ögrendigini ifade ederek sektörün içinde çalisip, gida endüstrisini degistirmek için farkli yollarin aranmasi gerektigini belirtti.

Bu sirketle sadece saglikli ürünler üretmeyi amaçlamadigini kaydeden Obama, ayni zamanda gida endüstrisini daha saglikli duruma getirecek bir yaris baslatmayi umdugunu söyledi.

Obama, ABD'de çocuklarin önerilen seviyelerin çok daha üstünde seker tükettigini ve yeterince besin alamadigini vurgulayarak PLEZi Nutrition sirketi araciligiyla çocuklarin beslenmesini iyilestirmeyi amaçladigini ifade etti.

Eski ABD Baskani Barack Obama'nin esi Michelle Obama, 2010'da ülkede hareketli ve saglikli bir yasam biçimini tesvik etmek amaciyla "Let's Move" girisimini baslatmisti.