Meta 10 bin çalisanini daha isten çikaracakSevgi Ceren Gökkoyun- Ekip boyutunun yaklasik 10 bin kisi azaltilacagina isaret eden siretin CEO'su Zuckerberg, henüz ise alim yapilmayan yaklasik 5 bin açik pozisyonu da kapatacaklarini bildirdi

Meta 10 bin çalisanini daha isten çikaracakSevgi Ceren Gökkoyun- Ekip boyutunun yaklasik 10 bin kisi azaltilacagina isaret eden siretin CEO'su Zuckerberg, henüz ise alim yapilmayan yaklasik 5 bin açik pozisyonu da kapatacaklarini bildirdi

NEW YORK (AA) - Facebook, Instagram ve WhatsApp'in sahibi Meta, 10 bin çalisaninin daha isine son vermeyi planliyor.

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, çalisanlarina mesajinda, "verimlilik yili" olarak ilan edilen 2023 için bazi güncellemeleri paylasti.

Bu kapsamdaki hedeflere deginen Zuckerberg, daha iyi bir teknoloji sirketi haline gelmek ile zorlu ortamda finansal performanslarini iyilestirmenin amaçlandigini belirtti.

Zuckerberg, verimlilik çalismalari çerçevesinde yapilacak degisikliklerin yil içinde mümkün olan en kisa sürede tamamlanmasini umdugunu ifade ederek, böylece stres yaratan belirsizlik döneminin geride kalacagini ve kritik çalismalara odaklanabileceklerini vurguladi.

Gelecek birkaç ay içinde düsük öncelikli projelerin iptali ve yeni ise alimlarin düsürülmesi gibi yeniden yapilandirma planlarinin açiklanacagini belirten Zuckerberg, ise alim ekibini de küçülteceklerini kaydetti.

Zuckerberg, yeniden yapilandirma ve isten çikarmalari nisan sonunda teknoloji, mayis sonunda da is gruplarinda yapmayi planladiklarini anlatti.

Bu kapsamda ekip boyutunun yaklasik 10 bin kisi azaltilacagina isaret eden Zuckerberg, henüz ise alim yapilmayan yaklasik 5 bin açik pozisyonu da kapatacaklarini bildirdi.

Meta, geçen yil kasim ayinda 11 binden fazla çalisanini isten çikaracagini duyurmustu.

- Isten çikarma duyurulari gelmeye devam ediyor

Salginda personel sayisini önemli ölçüde artiran ABD'li teknoloji sirketlerinde isten çikarma dalgasi sürerken, diger sektörlerden de art arda isten çikarma duyurulari geliyor.

Yükselen enflasyon ve olasi resesyon endiselere neden olurken, özellikle ABD'de birçok teknoloji sirketi, geçen yil binlerce kisiyi isten çikarma ya da yeni ise alimlara ara verme karari almaya baslamisti.

Bu sirketler arasinda Meta ve Amazon gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarinin bulunmasi dikkati çekmisti.

Bu yil, Microsoft, Google'in ana kurulusu Alphabet, IBM gibi sirketler çalisanlarinin isine son verecegini duyurmus, teknoloji sirketlerinin yani sira otomotiv sektöründen Ford ve kimya sektöründen Dow da isten çikarmalara gidecegini açiklamisti.