Mersin'deki Kizkalesi'nde tatilci yogunlugu sürüyorHüseyin Hilmi Çömez- Kizkalesi Kültür ve Turizm Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop: - "Eylül olmasina ragmen otellerimiz dolu"

Mersin'deki Kizkalesi'nde tatilci yogunlugu sürüyorHüseyin Hilmi Çömez- Kizkalesi Kültür ve Turizm Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop:
- "Eylül olmasina ragmen otellerimiz dolu"

MERSIN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesindeki Kizkalesi sahilinde yerli ve yabanci turist hareketliligi devam ediyor.

Hava sicakliginin 33 dereceye, nem oraninin yüzde 55'e ulastigi Kizkalesi'nde tatilci yogunlugu eylülde de sürüyor.

UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'ndeki Korykos Antik Kenti'nin parçasi olan kalenin sahiline gelenler, denizde yüzerek serinliyor.

Bazi ziyaretçiler plajda güneslenirken bazilari da tekne turlarina katiliyor.

- "Deniz suyu sicakligi 27 derece"

Kizkalesi Kültür ve Turizm Dernegi Baskan Yardimcisi Mehmet Sirin Öztop, gazetecilere, yerli ve yabanci turistlerin ilgisinden memnun olduklarini söyledi.

Sezonun, turizmciler açisindan verimli geçtigini belirten Öztop, "Eylül olmasina ragmen otellerimiz dolu. Aileler, okullarin açilmasindan önce çocuklarinin moral bulmasi ve tatilin tadini çikarmasi için rezervasyon yaptirdilar." dedi.

Öztop, sahilin yüzmek için güvenli oldugunu ifade ederek söyle konustu:

"Kizkalesi sahili, tas ve çakil bulunmayan kumsala sahip. Denizimiz 20 metreden sonra derinlestigi için basta çocuklu aileler olmak üzere herkes güvenle yüzebiliyor. Deniz suyu sicakligi da 27 derece. Bölgede deniz suyu sicakligi ekim sonuna kadar yüksek kaliyor. Tatili sadece deniz, kum ve günesten ibaret görmüyoruz. Kizkalesi'ne gelenler mutlaka bölgedeki tarihi ve kültürel yerleri görmeli."

Adiyaman'dan gelen Murat Çürük de okula baslayacak 6 yasindaki kizini sevindirmek için tatile geldiklerini söyledi.