Medical Point’ten 1 yil sonra yürümeye baslayan hastaya bisiklet hediyesiTolga Yanik- Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Murat Kalender:- "Bir yildir yürümeyen hastamiz artik serbest bir sekilde yürümeye basladi. Kendisine en büyük hayali olan bisikleti armagan etmek istedik"

Medical Point’ten 1 yil sonra yürümeye baslayan hastaya bisiklet hediyesiTolga Yanik- Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Murat Kalender:- "Bir yildir yürümeyen hastamiz artik serbest bir sekilde yürümeye basladi. Kendisine en büyük hayali olan bisikleti armagan etmek istedik"

ISTANBUL (AA) - Medical Point Gaziantep Hastanesi, mezarlikta bulunan hayrat tasinin üzerine düsmesi sonucu sol bacagini kullanamayan ve 1 yil süren tedavisinin sonucunda ilk adimini atan 11 yasindaki Yahya Can Atsiz'a bisiklet hediye etti.

Hastaneden yapilan açiklamaya göre, Sanliurfa'nin Karaköprü ilçesindeki mezarlikta bulunan hayrata su içmek için ugrayan Yahya Can Atsiz, yapinin üzerine yikilmasi sonucu sol bacaginda ciddi yaralanma meydana geldi. Acil bir sekilde en yakin hastaneye kaldirilan ve ilk müdahaleleri yapilan Atsiz, tedavisinin tamamlanmasi için ambulansla Medical Point Gaziantep Hastanesi'ne getirildi.

Bacaginda egilme, atardamarda zedelenme, parmaklarda asiri ezilme ve sol uyluk kemiginde çok sayida kiriklari olan Atsiz'in, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Ali Murat Kalender ve Op. Dr. Murat Gök tarafindan genel takibi ve tedavisi gerçeklestirildi. Ayrica, Yahya Can Atsiz'in, hastanenin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Hikmet Iyem, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Ufuk Küçük tarafindan tedavisi yapildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Doç. Dr. Ali Murat Kalender, Yahya Can isimli hastalarinin yaklasik 1 yildir hastanelerinde tedavisinin sürdügünü belirterek, "Bu süreçte hastanin ayak dolasimi normale döndü. Sol ayagindaki kirik iyilesti ve implantlar çikarildi. 1 yildir yürümeyen hastamiz artik serbest bir sekilde yürümeye basladi.

Yaralanma seklinin çok agir olmasina ragmen bacagin kesilmeden tedavi ile sonuçlanmasi hem hastamizi, hem de yakinlarini ve en çok da biz doktorlari mutlu etti. Yahya Can'a bacagindaki egrilik sebebiyle bir ameliyat daha yapacagiz. Bugün de kendisine en büyük hayali olan bisikleti armagan etmek istedik." ifadelerini kullandi.

- "Oglumun bacagini kaybetme riski vardi"

Hastanin babasi Firat Atsiz ise olayi ilk duyduklarinda bu kadar büyük bir yaralanma oldugunu düsünmediklerini aktararak, sunlari kaydetti:

"Yanina vardigimizda ciddi bir kanamasi vardi ve tesadüfen yoldan geçen ambulans ile hastaneye götürdük. Orada ilk müdahaleleri yapildi ancak daha donanimli bir hastanede ciddi ameliyatlar yapilmasi gerekiyordu. Yoksa oglumun bacagini kaybetme riski vardi. Hizli bir sekilde yaptigimiz arastirmalar sonucunda Medical Point Gaziantep Hastanesi'nin bu konuda donanimli oldugunu ögrendik.

Hastane ile iletisime geçerek zaman kaybetmeden ambulans ile Sanliurfa'dan Gaziantep'e geldik. Burada gerçeklesen ameliyatlar ile oglum 1 yilin sonunda yürümeye basladi. Tedavisinde emege geçen doktorlarimizdan Allah razi olsun. Bir de ona, en büyük hayali olan bisikleti almislar. Onu böyle saglikli ve mutlu görmek benim için paha biçilemez."

Medical Point Gaziantep Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ekber Sahin ise Yahya Can'in hastaneye ilk sevk edildiginde durumunun oldukça agir oldugunu belirterek, "1 yil geçmesine ragmen hastanin bisiklet kullanacak düzeye ulasmasi mutluluk verici bir durum. Yahya Can'in saglikli bir biçimde taburcu olmasi neticesinde ilk adim hediyesi olarak bisiklet hediye etmeyi hastane yönetimi adina uygun bulduk." ifadelerini kullandi.